achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Kunstenaars 'kleuren' Erve IJzerman

In de IJsselhoeve Erve IJzerman aan de Kanaaldijk 63 in Wapenveld is tot en met Tweede Paasdag 17 april een expositie te zien met werken van vijftien kunstenaars.

Kunstenaars

De expositie is een initiatief van de Open Atelierdagen Noord Oost Veluwe. Die tekent jaarlijks voor dit evenement in het eerste weekend van oktober. Maar als er een locatie gevonden kan worden voor een voorjaarsexpositie wordt ook dat opgepakt. Dit jaar is die locatie gevonden in de unieke IJsselhoeve Erve IJzerman. “De vijftien deelnemende kunstenaars zijn lyrisch over deze locatie”, liet Anita Moerman namens de organisatie bij de opening weten. Het inrichten van de expositie in de boerderij waar de tijd meer dan een eeuw heeft stil gestaan, was al een uitdaging op zich. Met veel respect voor de oude boerderij is de inrichting verzorgd. De 'ziel' van de boerderij is niet verstopt achter kunstwerken. Integendeel, moderne kunst laat zich op een verrassende manier combineren met het historische pand. De vele tientallen werken 'kleuren' Erve IJzerman op een bijzonder wijze. Wethouder Jan Berkhoff viel de eer te beurt de expositie te openen. “Hier komen is beleven. Illusies worden versterkt door zintuiglijke waarnemingen en daarmee wordt je hier overspoeld”, aldus de wethouder. Hij combineerde de materiaalkennis en vakmanschap bij de bouw van de boerderij met de werken van de aanwezige kunstenaars. “En zowel de boerderij als de werkstukken zijn met handen gemaakt. En dat is een hele kunst”. De expositie bestaat uit onder meer schilderijen, keramiek, beeldhouwwerk en fotografisch werk in verschillende technieken. De expositie is tot vrijdag 14 april geopend van 13.00 tot 17.00 uur, op zaterdag 15 april en op Tweede Paasdag maandag 17 april van 10.00 tot 17.00 uur.

Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.