achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Kunstenaars 'kleuren' Erve IJzerman

In de IJsselhoeve Erve IJzerman aan de Kanaaldijk 63 in Wapenveld is tot en met Tweede Paasdag 17 april een expositie te zien met werken van vijftien kunstenaars.

Kunstenaars

De expositie is een initiatief van de Open Atelierdagen Noord Oost Veluwe. Die tekent jaarlijks voor dit evenement in het eerste weekend van oktober. Maar als er een locatie gevonden kan worden voor een voorjaarsexpositie wordt ook dat opgepakt. Dit jaar is die locatie gevonden in de unieke IJsselhoeve Erve IJzerman. “De vijftien deelnemende kunstenaars zijn lyrisch over deze locatie”, liet Anita Moerman namens de organisatie bij de opening weten. Het inrichten van de expositie in de boerderij waar de tijd meer dan een eeuw heeft stil gestaan, was al een uitdaging op zich. Met veel respect voor de oude boerderij is de inrichting verzorgd. De 'ziel' van de boerderij is niet verstopt achter kunstwerken. Integendeel, moderne kunst laat zich op een verrassende manier combineren met het historische pand. De vele tientallen werken 'kleuren' Erve IJzerman op een bijzonder wijze. Wethouder Jan Berkhoff viel de eer te beurt de expositie te openen. “Hier komen is beleven. Illusies worden versterkt door zintuiglijke waarnemingen en daarmee wordt je hier overspoeld”, aldus de wethouder. Hij combineerde de materiaalkennis en vakmanschap bij de bouw van de boerderij met de werken van de aanwezige kunstenaars. “En zowel de boerderij als de werkstukken zijn met handen gemaakt. En dat is een hele kunst”. De expositie bestaat uit onder meer schilderijen, keramiek, beeldhouwwerk en fotografisch werk in verschillende technieken. De expositie is tot vrijdag 14 april geopend van 13.00 tot 17.00 uur, op zaterdag 15 april en op Tweede Paasdag maandag 17 april van 10.00 tot 17.00 uur.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.