achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Kunstenaars 'kleuren' Erve IJzerman

In de IJsselhoeve Erve IJzerman aan de Kanaaldijk 63 in Wapenveld is tot en met Tweede Paasdag 17 april een expositie te zien met werken van vijftien kunstenaars.

Kunstenaars

De expositie is een initiatief van de Open Atelierdagen Noord Oost Veluwe. Die tekent jaarlijks voor dit evenement in het eerste weekend van oktober. Maar als er een locatie gevonden kan worden voor een voorjaarsexpositie wordt ook dat opgepakt. Dit jaar is die locatie gevonden in de unieke IJsselhoeve Erve IJzerman. “De vijftien deelnemende kunstenaars zijn lyrisch over deze locatie”, liet Anita Moerman namens de organisatie bij de opening weten. Het inrichten van de expositie in de boerderij waar de tijd meer dan een eeuw heeft stil gestaan, was al een uitdaging op zich. Met veel respect voor de oude boerderij is de inrichting verzorgd. De 'ziel' van de boerderij is niet verstopt achter kunstwerken. Integendeel, moderne kunst laat zich op een verrassende manier combineren met het historische pand. De vele tientallen werken 'kleuren' Erve IJzerman op een bijzonder wijze. Wethouder Jan Berkhoff viel de eer te beurt de expositie te openen. “Hier komen is beleven. Illusies worden versterkt door zintuiglijke waarnemingen en daarmee wordt je hier overspoeld”, aldus de wethouder. Hij combineerde de materiaalkennis en vakmanschap bij de bouw van de boerderij met de werken van de aanwezige kunstenaars. “En zowel de boerderij als de werkstukken zijn met handen gemaakt. En dat is een hele kunst”. De expositie bestaat uit onder meer schilderijen, keramiek, beeldhouwwerk en fotografisch werk in verschillende technieken. De expositie is tot vrijdag 14 april geopend van 13.00 tot 17.00 uur, op zaterdag 15 april en op Tweede Paasdag maandag 17 april van 10.00 tot 17.00 uur.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken