achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Vijfde Huttenbouwweek in aantocht

Dit jaar wordt op Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld voor de vijfde keer de Huttenbouwweek gehouden. In de week van Koningsdag kunnen jongens en meisjes zich weer helemaal uitleven door de leukste creaties te bouwen.

Vijfde Huttenbouwweek in aantocht

De Huttenbouwweek wordt gehouden op maandag 24, dinsdag 25, woensdag 26 april, telkens van 9.30 tot 12.00 uur en op Koningsdag ligt het 'werk' stil. Naast het maken van de bouwsels, zijn er allerlei leuke sport- en spelactiviteiten. Woensdagavond 26 april kunnen vaders en moeders, opa's en oma's en andere belangstellenden het resultaat komen bekijken. De laatste dag is vrijdag 28 april en dat is de start om 14.00 uur. Dan vindt de sloop plaats en wordt aandacht besteed aan het eerste lustrum met een verrassende activiteit en smullen van de pannenkoeken. De kosten voor deelname zijn 5,00 euro inclusief elke dag drinken en wat lekkers. Opgave vooraf is gewenst en kan via huttenbouwwapenveld@gmail.com. Bij opgave graag leeftijd, groep en telefoonnumer vermelden. Ook kan men nog wat hulp gebruiken van vrijwilligers, die kunnen zich ook via het mailadres opgeven en informatie krijgen.

 

Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.