achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Tweede Muziekcafé vanuit de Posthoorn

Zaterdag 15 april verzorgt MusicBoxz (out of the boxz) Internet Radio voor de tweede keer een live muziekcafé uitzending vanuit de Posthoorn in Epe. Musicboxz heeft Cigarbox Henri en PennyLeen Krebbers weten te strikken.

Daarnaast zal met Patrick van Looy vooruitgeblikt worden naar de vierde editie van de Groove Town jamsessie, op 22 april in de Middenstip in Epe. Ook hier zal MusicBoxz live verslag van doen.

 

De Cigar box guitar: een zeer veelzijdig, maar in Nederland een nog relatief onbekend instrument.

Uitgevonden door de arme zwarte bevolking in de Mississippi delta, die geen geld hadden voor gewone gitaren en van oude sigarendozen en bezemstelen zelf hun ( vaak 3 snarige) gitaren bouwden. Met deze instrumenten maakten ze ‘s avonds in de Juke Joints muziek die we nu kennen als the blues.

Cigarbox Henri uit Dalfsen, maakt deze gitaren zelf -ook voor derden- via zijn bedrijfje Dutch Instruments 4Uen organiseert festivals waaronder het Dutch National Cigar box guitar festival. Naast dirty, hardrockin’ garage blues  optredens met de 2 bezettingen Cigarbox Henri & Friends en The New American Farmers,  doet hij ook solo vele binnenlandse- en buitenlandse optredens met zijn cigar box gitaren en andere (homemade) instrumenten. Als solo artiest speelt hij een heerlijke  mix van roots en blues muziek. Hevig beïnvloed door artiesten als Seasick Steve, maar ook door de vintage Delta blues sound van o.a.  Son House, R.L. Burnside, Robert Johnson, e.v.a.

Henri komt met drummer Henk Riezebos die eigenaar van het Dalfser Kunstlokaal is.

Het Kunst lokaal is een zeer inspirerende omgeving voor kunst en cultuur,  waar regelmatig diverse soorten workshops worden gegeven.

 

PennyLeen Krebbers is inmiddels een bekende naam in de Nederlandse pop, jazz en blues scene.Al jong leerde ze saxofoon spelen en vanaf haar vijftiende speelde ze veel mee met Hans Dulfer.

Met Kaz Lux bouwde ze een bijzondere band op. Na diverse studies (zoals vocaliste) ging ze als professioneel zangeres aan de slag, naast haar werk als muziek- en zangdocent.

In 2011 verscheen het  debuutalbum van haar band PennyLeen, “No Hesitation” (met een bijdrage van Kaz Lux in de titelsong). Een plaat waarvoor ze zelf alle teksten schreef en co-componeerde.

Inmiddels is ze druk bezig haar nieuwe album te maken. In de loop van 2017 verschijnt “Still waters/Savage waves”, een soloalbum dat ze maakt met verschillende vrienden uit de muziekwereld.

Voor het MusicBoxz muziekcafé komt één van de co-writers, Matthijs Budding mee.

 

 

 

Vanzelfsprekend is deze avond de gehele uitzending te beluisteren tussen 20.00 uur en 00.00 uur op Musicboxz, maar nog leuker is om gezellig de uitzending bij te wonen in de Posthoorn. Wees welkom!

Musicboxz zendt 24 uur per dag, 7 dagen per week uit met een brede keus uit jazz, blues, pop, rock en soul. Op maandagavond, donderdagavond en vrijdagavond tussen 20.00 uur en 22.00 uur zenden in volgorde Arjan Wittingen (Wittingen Draait Terug), Jan Egbert Kieskamp (The Music Boxz) en Marcel Hergaarden (Flashback) live uit. Elke dinsdagavond zijn mixen van Ben Liebrand te beluisteren en op de woensdagavond is er altijd een registratie van een live concert.

Op zaterdag- en zondagmorgen tussen 10.00 uur en 12.00 is het tijd voor Vout en Goud, samengesteld door Yoka van Beek. Ook wordt er in het weekend aandacht besteed aan o.a. nederpop, jazz, blues en symfo.

Uiteraard is er ook ruim aandacht voor live evenementen in de regio. Zo wordt er altijd live verslag gedaan van Groovetown, de succesvolle jammsessie in de Middenstip. Aankomende zomer zal ook 6 weken lang verslag worden gedaan van Jazz Comes To Town. Kortom: is er een muziekevenement in de regio, dan is Musicboxz erbij!

Musicboxz is als volgt te beluisteren
- http://stream.musicboxz.nl:8003/listen.pls 
- http://tunein.com/radio/Musicboxz-Internet-Radio-s277897/ 
- http://vtuner.com/setupapp/guide/asp/func/dynampls.asp… 
- http://www.radio.garden/live/epe/musicboxz-internet-radio/ 
- http://www.musicboxz.nl

- http://live.audials.com/

- DAB+ Kanaal 7B regio Amsterdam

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken