achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Tweede Muziekcafé vanuit de Posthoorn

Zaterdag 15 april verzorgt MusicBoxz (out of the boxz) Internet Radio voor de tweede keer een live muziekcafé uitzending vanuit de Posthoorn in Epe. Musicboxz heeft Cigarbox Henri en PennyLeen Krebbers weten te strikken.

Daarnaast zal met Patrick van Looy vooruitgeblikt worden naar de vierde editie van de Groove Town jamsessie, op 22 april in de Middenstip in Epe. Ook hier zal MusicBoxz live verslag van doen.

 

De Cigar box guitar: een zeer veelzijdig, maar in Nederland een nog relatief onbekend instrument.

Uitgevonden door de arme zwarte bevolking in de Mississippi delta, die geen geld hadden voor gewone gitaren en van oude sigarendozen en bezemstelen zelf hun ( vaak 3 snarige) gitaren bouwden. Met deze instrumenten maakten ze ‘s avonds in de Juke Joints muziek die we nu kennen als the blues.

Cigarbox Henri uit Dalfsen, maakt deze gitaren zelf -ook voor derden- via zijn bedrijfje Dutch Instruments 4Uen organiseert festivals waaronder het Dutch National Cigar box guitar festival. Naast dirty, hardrockin’ garage blues  optredens met de 2 bezettingen Cigarbox Henri & Friends en The New American Farmers,  doet hij ook solo vele binnenlandse- en buitenlandse optredens met zijn cigar box gitaren en andere (homemade) instrumenten. Als solo artiest speelt hij een heerlijke  mix van roots en blues muziek. Hevig beïnvloed door artiesten als Seasick Steve, maar ook door de vintage Delta blues sound van o.a.  Son House, R.L. Burnside, Robert Johnson, e.v.a.

Henri komt met drummer Henk Riezebos die eigenaar van het Dalfser Kunstlokaal is.

Het Kunst lokaal is een zeer inspirerende omgeving voor kunst en cultuur,  waar regelmatig diverse soorten workshops worden gegeven.

 

PennyLeen Krebbers is inmiddels een bekende naam in de Nederlandse pop, jazz en blues scene.Al jong leerde ze saxofoon spelen en vanaf haar vijftiende speelde ze veel mee met Hans Dulfer.

Met Kaz Lux bouwde ze een bijzondere band op. Na diverse studies (zoals vocaliste) ging ze als professioneel zangeres aan de slag, naast haar werk als muziek- en zangdocent.

In 2011 verscheen het  debuutalbum van haar band PennyLeen, “No Hesitation” (met een bijdrage van Kaz Lux in de titelsong). Een plaat waarvoor ze zelf alle teksten schreef en co-componeerde.

Inmiddels is ze druk bezig haar nieuwe album te maken. In de loop van 2017 verschijnt “Still waters/Savage waves”, een soloalbum dat ze maakt met verschillende vrienden uit de muziekwereld.

Voor het MusicBoxz muziekcafé komt één van de co-writers, Matthijs Budding mee.

 

 

 

Vanzelfsprekend is deze avond de gehele uitzending te beluisteren tussen 20.00 uur en 00.00 uur op Musicboxz, maar nog leuker is om gezellig de uitzending bij te wonen in de Posthoorn. Wees welkom!

Musicboxz zendt 24 uur per dag, 7 dagen per week uit met een brede keus uit jazz, blues, pop, rock en soul. Op maandagavond, donderdagavond en vrijdagavond tussen 20.00 uur en 22.00 uur zenden in volgorde Arjan Wittingen (Wittingen Draait Terug), Jan Egbert Kieskamp (The Music Boxz) en Marcel Hergaarden (Flashback) live uit. Elke dinsdagavond zijn mixen van Ben Liebrand te beluisteren en op de woensdagavond is er altijd een registratie van een live concert.

Op zaterdag- en zondagmorgen tussen 10.00 uur en 12.00 is het tijd voor Vout en Goud, samengesteld door Yoka van Beek. Ook wordt er in het weekend aandacht besteed aan o.a. nederpop, jazz, blues en symfo.

Uiteraard is er ook ruim aandacht voor live evenementen in de regio. Zo wordt er altijd live verslag gedaan van Groovetown, de succesvolle jammsessie in de Middenstip. Aankomende zomer zal ook 6 weken lang verslag worden gedaan van Jazz Comes To Town. Kortom: is er een muziekevenement in de regio, dan is Musicboxz erbij!

Musicboxz is als volgt te beluisteren
- http://stream.musicboxz.nl:8003/listen.pls 
- http://tunein.com/radio/Musicboxz-Internet-Radio-s277897/ 
- http://vtuner.com/setupapp/guide/asp/func/dynampls.asp… 
- http://www.radio.garden/live/epe/musicboxz-internet-radio/ 
- http://www.musicboxz.nl

- http://live.audials.com/

- DAB+ Kanaal 7B regio Amsterdam

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.