achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Ouderen krijgen uitleg over smartphone.

Wapenveld- Bijna iedereen heeft wel een smartphone. Het zijn inderdaad handige toestellen met veel mogelijkheden. Kinderen kunnen hun ouders gemakkelijk bereiken en omgekeerd.

U kunt er niet alleen mee bellen, maar ook een whatsapp berichtje versturen of zelfs herinnerd worden aan b.v. een afspraak. Er zit een handig adressenboek in, u kunt er mee op internet of foto’s mee maken. Dit zijn enkele van de vele mogelijkheden die de smartphone te bieden heeft.

Maar in de praktijk gebruiken we veelal deze mogelijkheden niet, te veel werk of we denken dat

we het toch niet begrijpen omdat de bijgeleverde beschrijving soms wel verdraaid ingewikkeld uitgelegd wordt. Of soms is het geduld ervoor niet altijd voorhanden.

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van uw mobiele telefoon of lukt het maar niet om een bepaalde functie te gebruiken? dan is daar nu de mogelijkheid voor! In de Hof van Cramer is op woensdag 12 april  a.s. van 9.30 uur tot 11.30 uur een vrijwilliger met kennis van zaken aanwezig, die u hiermee verder op weg kan helpen. U dient wel uw eigen smartphone mee te nemen. Dit moet een Android toestel zijn of  een IPhone.  Het adres van de Hof van Cramer is Putterweg 2d in Wapenveld. Voor informatie en of opgave kunt u terecht bij Ton Hulsebos, tel. 06-51259370

Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.