achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Ouderen krijgen uitleg over smartphone.

Wapenveld- Bijna iedereen heeft wel een smartphone. Het zijn inderdaad handige toestellen met veel mogelijkheden. Kinderen kunnen hun ouders gemakkelijk bereiken en omgekeerd.

U kunt er niet alleen mee bellen, maar ook een whatsapp berichtje versturen of zelfs herinnerd worden aan b.v. een afspraak. Er zit een handig adressenboek in, u kunt er mee op internet of foto’s mee maken. Dit zijn enkele van de vele mogelijkheden die de smartphone te bieden heeft.

Maar in de praktijk gebruiken we veelal deze mogelijkheden niet, te veel werk of we denken dat

we het toch niet begrijpen omdat de bijgeleverde beschrijving soms wel verdraaid ingewikkeld uitgelegd wordt. Of soms is het geduld ervoor niet altijd voorhanden.

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van uw mobiele telefoon of lukt het maar niet om een bepaalde functie te gebruiken? dan is daar nu de mogelijkheid voor! In de Hof van Cramer is op woensdag 12 april  a.s. van 9.30 uur tot 11.30 uur een vrijwilliger met kennis van zaken aanwezig, die u hiermee verder op weg kan helpen. U dient wel uw eigen smartphone mee te nemen. Dit moet een Android toestel zijn of  een IPhone.  Het adres van de Hof van Cramer is Putterweg 2d in Wapenveld. Voor informatie en of opgave kunt u terecht bij Ton Hulsebos, tel. 06-51259370

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.