achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Kozakkenveer gooit trossen los

Het vaarseizoen van het Kozakkenveer gaat weer beginnen op zaterdag 1 april aanstaande, (geen 1 april grap) dan gooien de schippers van het Kozakkenveer weer de trossen los om aan het vaarseizoen te beginnen tot 1 oktober 2017.

Kozakkenveer gooit trossen los

Het Kozakkenveer is erg populair, het afgelopen jaar waren er ruim 22.000 overzettingen en dat was in 2016 net geen record. De voormalige garnalen kotter uit Belgie vaart dagelijks tot 1 oktober van 9.30 uur tot 17.30 uur over de IJssel tussen Veessen en Fortmond. De exploitatie van het Kozakkenveer is in handen van Stichting Voetveer Veessen Fortmond, maar zonder vrijwilligers kan het Kozakkenveer niet varen, ruim 40 vrijwilligers zijn actief om het schip varende te houden tussen Veessen en Fortmond. De verwachting is dat het nieuwe vaarseizoen weer veel bezoekers zal trekken omdat de eindfase van dehoogwatergeul in het gebied rond Veessen klaar is, en mensen zijn toch altijdnieuwsgierig naar de nieuwe situaties. Het gebied is met nieuwe fietspaden in combinatie met een tochtje op het Kozakkenveer toch duidelijk een trekpleister voor veel mensen! Uiteraard kan men dan ook de verrichtingen en ontwikkeling van het nieuwe havenfront in Veessen van nabij mee maken. Aan de Overijsselse kant nabij Fortmond zijn er mogelijkheden met een bezoek aan het info centrum de Nul en de Duursche Waarden. De afgelopen winter is het Kozakkenveer weer in de verf gezet en is de motor weer nagekeken en goed bevonden om weer een seizoen te varen. Donateurs mogen het openings weekeind weer gratis meevaren. Er is heel veel waardering voor het Kozakkenveer door de mensen die meevaren met het voet en fietsveer over de Ijssel tussen Veessen en Fortmond, met name kinderen willen heel graag met hun ouders of opa en oma een tochtje maken over de IJssel.

 

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken