achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

'De band der liefde' in Sionskerk

Twee weken lang kunst, muziek en cultuur in de Sionskerk in Wapenveld. Dat is de inhoud van een activiteit met als thema 'De band der liefde'.

De open orgeldag op zaterdag 1 april in Wapenveld is voor de Sionskerk aan de Putterweg meteen de opmaat voor twee weken vol activiteiten rond het genoemde thema. Daarin staat de exposiitie van schilderijen centraal. Dit wordt omlijst met allerlei activiteiten en de opbrengst gaat naar vier goede doelen. Burgemeester Inez Pijnenburg zal de expositie die dag om 13.00 uur openen.

In de expositie vormen de werken van ds. Sjaak Maliepaard uit Barneveld de hoofdmoot. De predikant maakt zijn werken rond Bijbelse thema's. Ook komen er werken van de Wapenveldse schilders Jan Dirk van Dijk, Ab van Ommen en Reinoud Hilhorst. Regelmatig is er live-muziek op orgel, piano of vleugel. De Sionskerk is, door een fusie van twee kerken, niet meer in gebruik als kerkgebouw en dat biedt de kans om enkele weken lang activiteiten te organiseren. Naast de expositie en muziek wordt informatie gegeven over het Hebreeuws, de taal waarin het Oude Testament is geschreven. Kinderen kunnen met een ganzenveer hun eigen naam schrijven in Hebreeuwse lettertekens en voor hen is er ook een puzzeltocht door de expositie. Op woensdagmiddag 12 april geeft scheepsbouwdeskundige Louw van der Bosse tekst en uitleg over de bouw van de ark van Noach. Op de zaterdag voor Pasen 15 april, kan men bloemstukken maken. “We willen twee positieve weken bieden waar mooie dingen gezien, gehoord en gedaan kunnen worden. Om nieuwe inspiratie op te doen, een goed gesprek te hebben of zomaar een hartelijke ontmoeting”, aldus contactpersoon Delia Kloeke namens de organisatie. Die meldt nog op zoek te zijn naar jonge en oude musici die tijdens dit project willen spelen. De toegang is gratis maar men kan wel projecten in Israël en Ghana steunen. De openingstijden zijn op 1 april van 13.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur en de weken erna van dinsdag tot en met zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur. Voor vragen en informatie d.a.kloekke@hetnet.nl.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.