achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

'De band der liefde' in Sionskerk

Twee weken lang kunst, muziek en cultuur in de Sionskerk in Wapenveld. Dat is de inhoud van een activiteit met als thema 'De band der liefde'.

De open orgeldag op zaterdag 1 april in Wapenveld is voor de Sionskerk aan de Putterweg meteen de opmaat voor twee weken vol activiteiten rond het genoemde thema. Daarin staat de exposiitie van schilderijen centraal. Dit wordt omlijst met allerlei activiteiten en de opbrengst gaat naar vier goede doelen. Burgemeester Inez Pijnenburg zal de expositie die dag om 13.00 uur openen.

In de expositie vormen de werken van ds. Sjaak Maliepaard uit Barneveld de hoofdmoot. De predikant maakt zijn werken rond Bijbelse thema's. Ook komen er werken van de Wapenveldse schilders Jan Dirk van Dijk, Ab van Ommen en Reinoud Hilhorst. Regelmatig is er live-muziek op orgel, piano of vleugel. De Sionskerk is, door een fusie van twee kerken, niet meer in gebruik als kerkgebouw en dat biedt de kans om enkele weken lang activiteiten te organiseren. Naast de expositie en muziek wordt informatie gegeven over het Hebreeuws, de taal waarin het Oude Testament is geschreven. Kinderen kunnen met een ganzenveer hun eigen naam schrijven in Hebreeuwse lettertekens en voor hen is er ook een puzzeltocht door de expositie. Op woensdagmiddag 12 april geeft scheepsbouwdeskundige Louw van der Bosse tekst en uitleg over de bouw van de ark van Noach. Op de zaterdag voor Pasen 15 april, kan men bloemstukken maken. “We willen twee positieve weken bieden waar mooie dingen gezien, gehoord en gedaan kunnen worden. Om nieuwe inspiratie op te doen, een goed gesprek te hebben of zomaar een hartelijke ontmoeting”, aldus contactpersoon Delia Kloeke namens de organisatie. Die meldt nog op zoek te zijn naar jonge en oude musici die tijdens dit project willen spelen. De toegang is gratis maar men kan wel projecten in Israël en Ghana steunen. De openingstijden zijn op 1 april van 13.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur en de weken erna van dinsdag tot en met zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur. Voor vragen en informatie d.a.kloekke@hetnet.nl.

Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.