achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

'De band der liefde' in Sionskerk

Twee weken lang kunst, muziek en cultuur in de Sionskerk in Wapenveld. Dat is de inhoud van een activiteit met als thema 'De band der liefde'.

De open orgeldag op zaterdag 1 april in Wapenveld is voor de Sionskerk aan de Putterweg meteen de opmaat voor twee weken vol activiteiten rond het genoemde thema. Daarin staat de exposiitie van schilderijen centraal. Dit wordt omlijst met allerlei activiteiten en de opbrengst gaat naar vier goede doelen. Burgemeester Inez Pijnenburg zal de expositie die dag om 13.00 uur openen.

In de expositie vormen de werken van ds. Sjaak Maliepaard uit Barneveld de hoofdmoot. De predikant maakt zijn werken rond Bijbelse thema's. Ook komen er werken van de Wapenveldse schilders Jan Dirk van Dijk, Ab van Ommen en Reinoud Hilhorst. Regelmatig is er live-muziek op orgel, piano of vleugel. De Sionskerk is, door een fusie van twee kerken, niet meer in gebruik als kerkgebouw en dat biedt de kans om enkele weken lang activiteiten te organiseren. Naast de expositie en muziek wordt informatie gegeven over het Hebreeuws, de taal waarin het Oude Testament is geschreven. Kinderen kunnen met een ganzenveer hun eigen naam schrijven in Hebreeuwse lettertekens en voor hen is er ook een puzzeltocht door de expositie. Op woensdagmiddag 12 april geeft scheepsbouwdeskundige Louw van der Bosse tekst en uitleg over de bouw van de ark van Noach. Op de zaterdag voor Pasen 15 april, kan men bloemstukken maken. “We willen twee positieve weken bieden waar mooie dingen gezien, gehoord en gedaan kunnen worden. Om nieuwe inspiratie op te doen, een goed gesprek te hebben of zomaar een hartelijke ontmoeting”, aldus contactpersoon Delia Kloeke namens de organisatie. Die meldt nog op zoek te zijn naar jonge en oude musici die tijdens dit project willen spelen. De toegang is gratis maar men kan wel projecten in Israël en Ghana steunen. De openingstijden zijn op 1 april van 13.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur en de weken erna van dinsdag tot en met zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur. Voor vragen en informatie d.a.kloekke@hetnet.nl.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken