achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Recreatiebedrijven willen samen optrekken

De recreatiebedrijven in de gemeente Heerde willen graag samen optrekken en periodiek overleg met de gemeente. Ook zijn ze bereid om financieel bij te dragen aan het verder uitbouwen van 'Wij zijn Heerde' als toeristische organisatie voor de gemeente Heerde.

Recreatiebedrijven willen samen optrekken

Dat bleek op een bijeenkomst die op initiatief van de gemeente werd belegd en waar enkele tientallen vertegenwoordigers van bedrijven aanwezig waren. Wethouder Wolbert Meijer heeft de afgelopen maanden keukentafelgesprekken gevoerd op de recreatiebedrijven. Dit in het kader van het project 'Vitale Vakantieparken'. Daarbij kwamen vragen aan de orde als 'Zijn we samen met de goede dingen bezig? maar ook of er toekomstperspectief op de bedrijven aanwezig is. Het initiatief van de gemeente Heerde werd door de ondernemers hoog gewaardeerd. In een drietal sessies gingen ze in gesprek met vertegenwoordigers van het project Vitale Vakantieparken, Wij zijn Heerde (WZH), Visit Veluwe en wethouder Wolbert Meijer. Belangrijk item in het gesprek waren de faciliteiten voor de fietsende vakantiegangers. Daaraan is grote behoefte, zo lieten de ondernemers weten. En die faciliteiten worden flink verbeterd. De komende maanden wordt ook in de gemeente Heerde het fietsknooppuntennetwerk vernieuwd. De nieuwe routes gaan ook door de kernen en het aantal fietskilometers in de gemeente Heerde is gestegen van 82 naar 118 kilometer. WZH komt binnenkort met een nieuwe fietskaart voor de hele Noord-Veluwe. Ook worden de bestaande routes 'Heel Heerde' en de Streekproductenroute opnieuw uitgegeven. Het Waterschap Vallei en Veluwe werkt in samenwerking met Vrieze's Erfgoed aan een nieuwe, 45 kilometer lange route. Deze bestrijkt het gebied van de Hoogwatergeul maar gaat ook langs beken en sprengen. Visit Veluwe maakte duidelijk welke nationale en internationale inspanningen worden gepleegd om ook de gemeente Heerde op de kaart te zetten. Daarbij is plaatselijk en per bedrijf nog een slag te winnen als het gaat om met name digitale vindbaarheid. En als gasten hier een keer zijn, is goed gastheerschap onontbeerlijk. Ondernemers lieten weten op dit onderdeel de professionele ondersteuning te missen. Iets waar men ook zelf een bijdrage aan wil leveren waarbij ook de vergelijking met de vroegere VVV meermalen over tafel ging. Wethouder Meijer kreeg na afloop de boodschap mee om een periodiek overleg vaker te organiseren. “Dit hoort bij het ondernemer zijn. Je hebt korte lijnen nodig om elkaar te vinden en samen te werken”, was daarbij de motivatie.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.