achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Vernieuwde fietsknooppuntenkaart van de Veluwe

Volgende week wordt de nieuwe fietskaart Veluwe door Falk uitgebracht. Daarin zijn ook de nieuwe fietspaden en extra knooppunten opgenomen in onze gemeente, vooral rondom de hoogwatergeul.

Falk is als kartografiepartner nauw bij de realisatie van het nieuwe netwerk op de Veluwe betrokken. De nieuwe fietskaart komt begin maart uit.

Nóg meer mooie plekjes 
De nieuwe knooppunten brengen je langs nóg mooiere plekjes op de Veluwe en er komen meer mogelijkheden bij om te variëren in je tochtjes. Verder sluit het nieuwe netwerk beter aan op de omliggende gebieden van de Veluwe. Het is nu dus eventjes lastig, maar uiteindelijk wordt het fietsen op de Veluwe er alleen maar fijner van.

Bestel de kaart voor € 8,99 en beleef alvast de voorpret van de vele fietstochtjes die u straks via het vernieuwde knooppuntennetwerk op de Veluwe gaat maken. Omdat er meerdere uitgevers van ook andere fietskaarten zijn én meerdere uitgiftepunten van de knooppuntenkaart het advies om bij aanschaf goed op te letten dat de kaart gebaseerd is op het netwerk 2017. U kunt de vernieuwde fietskaart van Falk vanaf 6 maart ook online bestellen.

Bebording wordt gefaseerd aangepast
Op dit moment worden alle nieuwe fietsknooppunten per regio ook aangepast met borden, waardoor de fietsroutes weer overeenkomen met de kaart. Dit wordt gefaseerd uitgevoerd en zal medio mei opgeleverd worden. Dus kunt u niet wachten en gaat u al op korte termijn met de nieuwe fietskaart op pad? Houd u dan rekening met onderstaande planning qua bebording langs uw route.

In de voorlopige planning van de aannemer wordt rekening gehouden met een gefaseerde uitvoering:

  • fase 1: 6 tot 24 februari: Arnhem, Barneveld, Ede, Nijkerk, Renkum en Wageningen
  • fase 2: 27 februari tot 10 maart: Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten
  • fase 3: 13 tot 24 maart: Apeldoorn, Epe, Rheden, Rozendaal
  • fase 4: 27 maart tot 7 april: Brummen, Hattem, Heerde, Voorst