achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Vernieuwde fietsknooppuntenkaart van de Veluwe

Volgende week wordt de nieuwe fietskaart Veluwe door Falk uitgebracht. Daarin zijn ook de nieuwe fietspaden en extra knooppunten opgenomen in onze gemeente, vooral rondom de hoogwatergeul.

Falk is als kartografiepartner nauw bij de realisatie van het nieuwe netwerk op de Veluwe betrokken. De nieuwe fietskaart komt begin maart uit.

Nóg meer mooie plekjes 
De nieuwe knooppunten brengen je langs nóg mooiere plekjes op de Veluwe en er komen meer mogelijkheden bij om te variëren in je tochtjes. Verder sluit het nieuwe netwerk beter aan op de omliggende gebieden van de Veluwe. Het is nu dus eventjes lastig, maar uiteindelijk wordt het fietsen op de Veluwe er alleen maar fijner van.

Bestel de kaart voor € 8,99 en beleef alvast de voorpret van de vele fietstochtjes die u straks via het vernieuwde knooppuntennetwerk op de Veluwe gaat maken. Omdat er meerdere uitgevers van ook andere fietskaarten zijn én meerdere uitgiftepunten van de knooppuntenkaart het advies om bij aanschaf goed op te letten dat de kaart gebaseerd is op het netwerk 2017. U kunt de vernieuwde fietskaart van Falk vanaf 6 maart ook online bestellen.

Bebording wordt gefaseerd aangepast
Op dit moment worden alle nieuwe fietsknooppunten per regio ook aangepast met borden, waardoor de fietsroutes weer overeenkomen met de kaart. Dit wordt gefaseerd uitgevoerd en zal medio mei opgeleverd worden. Dus kunt u niet wachten en gaat u al op korte termijn met de nieuwe fietskaart op pad? Houd u dan rekening met onderstaande planning qua bebording langs uw route.

In de voorlopige planning van de aannemer wordt rekening gehouden met een gefaseerde uitvoering:

  • fase 1: 6 tot 24 februari: Arnhem, Barneveld, Ede, Nijkerk, Renkum en Wageningen
  • fase 2: 27 februari tot 10 maart: Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten
  • fase 3: 13 tot 24 maart: Apeldoorn, Epe, Rheden, Rozendaal
  • fase 4: 27 maart tot 7 april: Brummen, Hattem, Heerde, Voorst

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.