achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Minister Melanie Schultz opent Hoogwatergeul

Op 23 februari openden Minister Melanie Schultz van Haegen en dijkgraaf Tanja Klip-Martin de hoogwatergeul met een druk op de knop bij de inlaat. Daarna rolden schoolkinderen van basisschool De IJsselvallei een blauwe loper de geul in, als symbool van het IJsselwater.

Tijdens een officiële bijeenkomst in conferentieoord De Nijensteen in Veessen voorafgaand aan de opening werden de bewoners bedankt. De minister en de dijkgraaf gaven beiden aan dat er bij de aanleg van de hoogwatergeul een groot beroep is gedaan op de veerkracht van bewoners in het gebied. "Dankzij u allen heeft de IJssel haar eigen Deltawerken. Nederland is weer een stuk veiliger en mooier geworden. We kunnen er weer tegenaan. De toekomst tegemoet”, aldus de minister.

De dijkgraaf gaf aan dat bewoners geleerde lessen van dit voor hen ingrijpende project op papier gaan zetten voor grote projecten elders, zodat organisaties er lering uit kunnen trekken. Het waterschap ondersteunt de bewoners bij dit initiatief.

Bron en foto's: www.vallei-veluwe.nl

Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.