achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Apotheek Heerde sponsort reanimatie babypop

Apotheek Heerde heeft EHBO Vereniging Heerde blij gemaakt met een nieuwe reanimatie babypop.

Voorzitter Lorenzo Soer kreeg de nieuwe pop uitgereikt van apotheker Ruud Timmerman. Soer: “De pop gaan we gebruiken bij de training EHBO. Reanimatie bij baby’s en kinderen is sinds kort geïntegreerd in onze EHBO cursussen. Goed en realistisch oefenmateriaal zoals bijvoorbeeld deze pop is bij deze cursussen van groot belang. Het verhoogt de kwaliteit van de opleiding en van de EHBO’ers die er aan deelnemen.”

EHBO Vereniging Heerde start op 11 maart met een nieuwe EHBO beginnerscursus. Hier kunnen geïnteresseerden zich nog voor aanmelden. Enkele dagen eerder, op 8 maart, start een cursus Reanimatie/AED. Soer: “Ook daar komt de babypop goed van pas. Wij zijn dus echt heel blij met de ondersteuning door Apotheek Heerde. Samen maken we Heerde en omgeving een beetje hartveiliger.”

Naast de beginners- en herhalingscursussen verzorgt EHBO Vereniging Heerde cursussen bij bedrijven en zorgt ze voor een EHBO post bij verschillende evenementen in de gemeente Heerde.

EHBO Vereniging Heerde en Apotheek Heerde zijn geen vreemden voor elkaar. Soer: ‘’Apotheek Heerde  sponsort ons al jaren. Onder meer met verbandmaterialen voor de jeugd EHBO opleidingen voor de groepen 7 & 8 van de basisscholen in Heerde en Veessen’’. Tijdens de open dag van Apotheek Heerde op zaterdag 18 maart verzorgen vrijwilligers van EHBO Vereniging Heerde demonstraties met de nieuwe reanimatie babypop.