achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Apotheek Heerde sponsort reanimatie babypop

Apotheek Heerde heeft EHBO Vereniging Heerde blij gemaakt met een nieuwe reanimatie babypop.

Voorzitter Lorenzo Soer kreeg de nieuwe pop uitgereikt van apotheker Ruud Timmerman. Soer: “De pop gaan we gebruiken bij de training EHBO. Reanimatie bij baby’s en kinderen is sinds kort geïntegreerd in onze EHBO cursussen. Goed en realistisch oefenmateriaal zoals bijvoorbeeld deze pop is bij deze cursussen van groot belang. Het verhoogt de kwaliteit van de opleiding en van de EHBO’ers die er aan deelnemen.”

EHBO Vereniging Heerde start op 11 maart met een nieuwe EHBO beginnerscursus. Hier kunnen geïnteresseerden zich nog voor aanmelden. Enkele dagen eerder, op 8 maart, start een cursus Reanimatie/AED. Soer: “Ook daar komt de babypop goed van pas. Wij zijn dus echt heel blij met de ondersteuning door Apotheek Heerde. Samen maken we Heerde en omgeving een beetje hartveiliger.”

Naast de beginners- en herhalingscursussen verzorgt EHBO Vereniging Heerde cursussen bij bedrijven en zorgt ze voor een EHBO post bij verschillende evenementen in de gemeente Heerde.

EHBO Vereniging Heerde en Apotheek Heerde zijn geen vreemden voor elkaar. Soer: ‘’Apotheek Heerde  sponsort ons al jaren. Onder meer met verbandmaterialen voor de jeugd EHBO opleidingen voor de groepen 7 & 8 van de basisscholen in Heerde en Veessen’’. Tijdens de open dag van Apotheek Heerde op zaterdag 18 maart verzorgen vrijwilligers van EHBO Vereniging Heerde demonstraties met de nieuwe reanimatie babypop.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.