achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Apotheek Heerde sponsort MFC De Verbinding

Multifunctioneel centrum De Verbinding in Vorchten wordt tot en met 2020 door Apotheek Heerde van pleisters, gaasjes en verbandmiddelen voorzien.

Daarnaast ontving Johan Vorderman, voorzitter van stichting MFC Vorchten, van apotheker Ruud Timmerman een geheel volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis en het NOC/NSF samengestelde verbandtrommel.

Vorderman is blij met de sponsoring. “We zijn in de afrondende fase van het centrum gekomen. Wat absoluut niet in de inrichting mag ontbreken is een goed uitgeruste en voor iedereen toegankelijke verbandtrommel. Daarom hebben we Apotheek Heerde benaderd. Timmerman bood vervolgens spontaan aan om de steriele materialen die een beperkte houdbaarheid hebben, periodiek te vervangen. Wij zijn hem daar zeer erkentelijk voor.”

Het nieuwe multifunctionele centrum in Vorchten is een initiatief van én voor Vorchtenaren. Het is vooral bedoeld om de leefbaarheid in Vorchten te stimuleren en de sociale cohesie binnen het dorp te bevorderen. Vanaf 1 februari worden in MFC De Verbinding met hulp van enthousiaste vrijwilligers verschillende activiteiten gehouden. Als alle resterende werkzaamheden zijn afgerond volgt naar verwachting in mei de officiële opening.

Op de foto v.l.n.r.: Ruud Timmerman en Johan Vorderman

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.