achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Cursus ‘Voorkomen van vallen’ in Heerde

Fysiotherapeutisch Centrum Heerde start donderdag 23 februari met een cursus Voorkomen van vallen voor ouderen.

Tijdens vier bijeenkomsten worden de belangrijkste items rondom vallen en het voorkomen van vallen doorgenomen en geoefend. Zo wordt er uitgebreid stil gestaan bij de oorzaken, vindt er een balanstest plaats, wordt er geoefend op een hindernisbaan, en komen gerichte kracht- en balansoefeningen aan bod die thuis kunnen worden gedaan. De cursus wordt gegeven door een fysiotherapeut/ergotherapeut van Fysiotherapeutisch Centrum Heerde.

Vallen bij oudere mensen is een ernstig en veelvoorkomend probleem. Ongeveer één op de drie nog thuiswonende ouderen krijgt er minstens eenmaal per jaar mee te maken. Vaak zijn de gevolgen ernstig. In 2015 overleden ruim drieduizend ouderen als gevolg van een val. Ook gevolgen als botbreuken en ander letsel met blijvende invaliditeit komen vaak voor. In de meeste gevallen heeft het vallen direct invloed op de zelfstandigheid van de oudere. Vooral ouderen met chronische ziekten die weinig bewegen lopen een hoog risico om te vallen. Het is daarom van groot belang dat zij preventieve maatregelen nemen om te voorkomen dat ze vallen. Voorkomen is immers beter dan genezen. Het is trouwens een groot misverstand te denken dat de preventieve maatregelen alleen gaan over omgevingsfactoren zoals de veiligheid in en om het huis, of persoonlijke factoren zoals verminderd gezichtsvermogen, krachtverlies en medicijngebruik. Er zijn ook andere manieren die zorgen dat mensen zolang mogelijk stevig op de been blijven. Al deze zaken komen in de cursus aan bod.

De vier bijeenkomsten vinden telkens plaats op een donderdag en wel op 23 februari, en 2, 9 en 16 maart, van 14.00 tot 15.00 uur. Locatie is de oefenzaal van Fysiotherapeutisch Centrum Heerde aan de Brinklaan 15. De kosten voor de cursus bedragen € 60 die bij aanvang moeten worden voldaan. De kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Aanmelden voor de cursus Voorkomen van vallen kan telefonisch (telefoonnummer 0578 696363) of via e-mail (info@fysioheerde.nl).

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken