achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Programma Alzheimer Cafe Heerde 1e half jaar 2017

Alzheimer Cafe Heerde is er ieder maand, steeds op de 2e maandagavond van de maand. Het start om 19:00 uur bij De Spikke, Stationsstraat 8. Hier het programma 1e half jaar 2017

Programma Alzheimer Cafe Heerde 1e half jaar 2017

Locatie: De Spikke, Stationsstraat 8
Elke tweede maandagavond van de maand
Inloop vanaf 19.00 uur
Programma van 19.30 – 21.00 uur
Info: Jan Heining, 006 4828 4321

13 februari : Onbegrepen gedrag bij dementie
Bij dementie treedt beschadiging van de hersenen op. In de hersenen wordt ons gedrag gereguleerd. Niet zo vreemd dus dat ook daar veranderingen in kunnen ontstaan. We hebben het in sommige gevallen zelfs over moeilijk verklaarbaar gedrag, omdat het anders is dan dat we bij iemand vinden passen of verwachten. Ger Lüken, sociaal psychiatrisch verpleegkundige vertelt over zijn ervaringen met gedragsuitingen bij dementie en gaat daarover vervolgens met ons in gesprek.

13 maart : Omgaan met de gevolgen van dementie.
Als de diagnose dementie is gesteld, heeft dat grote impact op het leven van degene met dementie en de omgeving. Hoe is het om dementie te hebben en wat betekent dat?  Mevrouw Tonny Aalbers is onder meer gespreksleider bij ondersteuningsgroepen voor mantelzorgers en heeft jarenlang als sociaal psychiatrisch verpleegkundige gewerkt in de ambulante ouderenzorg.  In een vraaggesprek zal zij hierover spreken met iemand met dementie, waarschijnlijk samen met de mantelzorger.

 10 april: Intimiteit en je relatie bij dementie
Intimiteit gaat over een gevoel van nabijheid en liefdevol contact met je partner. Intiem zijn betekent ook aandacht hebben voor elkaar, interesse tonen in elkaar, samen genieten van muziek, een film of lekker eten, elkaar complimenten geven, samen knuffelen en elkaar aanraken. Maar ook respect hebben voor elkaar, je kwetsbaar durven opstellen en elkaar vertrouwen horen bij intimiteit.

Ria Krabbedam is onze gast vanavond. Zij is opgeleid vanuit Alzheimer Nederland om over dit onderwerp met elkaar in gesprek te gaan. 
Vragen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld over veranderingen in het beleven van intimiteit bij het ouder worden en bij het voorkomen van een vorm van dementie.

8 mei : Meebewegen in het beleven en het proces van dementie
Bére Miesen, de grondlegger van het Alzheimer Café, opende 20 jaar geleden het eerste Alzheimer Café. Wij zijn er trots op dat hij in dit jubileumjaar naar de Veluwe wil komen. Hij zal met ons ingaan op de beleving van dementie, zowel bij de persoon die eraan lijdt als bij diens mantelzorger.

12 juni: Dilemma’s bij dementie
Alzheimer Nederland heeft enkele films gemaakt, waarin partners en kinderen  vertellen over hun worsteling met lastige vragen, zoals  “Wie betrek ik bij de zorg?”, “Hoe blijf ik overeind?” en “Wanneer besluit je tot verpleeghuisopname?”

Samen met de gespreksleiders Jan Heining en Marie-Josée Andringa gaan we met elkaar in gesprek hierover aan de hand van de filmbeelden.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken