achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

ECR Groot Stokkert en LifeWell nieuwe supporters Cittaslow

Uit handen van burgemeester Inez Pijnenburg kregen de vertegenwoordigers van beide bedrijven, op de Nieuwjaarsreceptie van ECR Groot Stokkert, de oorkonde en het Cittaslow-schild uitgereikt.

HEERDE - De Heerder burgemeester was er maar wat blij mee opnieuw twee bedrijven te kunnen toevoegen aan de supporters van Cittaslow in de gemeente Heerde. Inmiddels hebben veertien ondernemers het Cittaslow-schild ontvangen. Verschillende supporters waren dan ook aanwezig om de nieuwe collega's te verwelkomen.
 
Volgens burgemeester Pijnenburg passen de beide nieuwe ambassadeurs uitstekend in het profiel van Cittaslow. Beide zijn werkzaam in de gezondheidssector waar kwaliteit van leven hoog in het vaandel staat. ECR Groot Stokkert als het bekende zorghotel waar gastvrijheid en omzien naar elkaar hoog in het vaandel staan. Ook wordt de organisatie gesteund door talrijke vrijwilligers. "Het vrijwilligerswerk zit in het DNA van de gemeente Heerde", merkt de burgemeester daarover op.
 
Lifewell was de tweede onderneming die het schild in ontvang mocht nemen. Het bedrijf is opgezet door Heidy Jonkers-van Velde en Michiel Hameete en biedt ondersteuning voor mensen die meer energie kunnen gebruiken, vitaal willen worden of waarvoor blijvende gewichtsbeheersing een speerpunt is. LifeWell biedt een zetje in de goede richting op basis van individuele begeleiding.

Dit artikel is totstandgekomen op basis van het bericht van Veluws Nieuws

  Valentijnsaanbieding 2017

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.