achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Samen met NL Doet actief in Hattem

Geldersch Landschap & Kasteelen is op zoek naar mensen die op vrijdag 10 maart de handen uit de mouwen willen steken in natuurgebied het Algemene Veen bij Hattem.

Samen met NL Doet actief in Hattem

De boswachter kan hulp gebruiken bij het verwijderen van opslag in het jeneverbes-en heidegebied. U kunt zowel individueel deelnemen als met een groep. Geschikt voor jong en oud.

Het Algemene Veen is een van de kleinere gebieden van GLK maar uiterst waardevol. Dit komt mede dankzij de uitbundige jeneverbesstruwelen, Nederlands enige beschermde naaldboom. De droge heide en het jeneverbesstruweel moeten vrijgemaakt worden van opslag van berken en Amerikaanse vogelkers. Als we dit niet handmatig verwijderen dan blijft er uiteindelijk alleen maar bos over. Dit zou ontzettend jammer zijn want juist de combinatie tussen hei, struweel en aangrenzend bos maakt dit terrein rijk aan allerlei dieren en planten. Tussen de stekels van de jeneverbessen voelen vogels zich veilig om nesten te maken en bezoekers hebben ook een goede kans om vossen tegen te komen. Omdat het gebied veel kleine vogels aantrekt zien we ook regelmatig prooiresten van de sperwer, een mooie klein roofvogel. Op de heide is ruimte voor insecten en hagedissen.

Zoals gemeld is de jeneverbes beschermd, dat houdt in dat het verboden is om deze struik te snoeien. Ons werk is erop gericht om het struweel in tact te houden zodat het zich hopelijk kan gaan verjongen.

Tijdens NL DOET gaan wij daarom graag samen met andere natuurliefhebbers aan de slag. Wij zorgen koffie, thee en lekkers. Als u zelf geen gereedschap heeft dan zorgen we ervoor dat we wat extra materialen meenemen. Deze dag is ook een uitstekende dag om elkaar te leren kennen. Iedereen krijgt volop de kans om vragen te stellen over het gebied en ons werk.

Wij zien jullie graag op 10 maart vanaf 09:30 uur. Aanmelden kan via http://www.nldoet.nl/klus/20483

Ons bericht op www.glk.nl/evenementen

NL Doet
10 maart 2017

Tijd: 9.30-14.30 uur.
Deelname: gratis.
Opmerking:voor koffie/thee en gereedschap wordt gezorgd. Zelf een lunchpakketje, werkhandschoenen en laarzen meenemen.
Startlocatie: u kunt uw auto parkeren langs de 3de industrieweg te Hattem.
Informatie: Sabine Wolters, tel. 06-53699858.
Vooraf aanmelden is noodzakelijk via www.nldoet.nl. Er is plek voor minimaal 5 en maximaal 30 deelnemers.