achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Heerde en Wapenveld vieren 20 jaar SeniorWeb

De landelijke organisatie SeniorWeb bestaat 20 jaar. Om dit extra aandacht te geven bieden het Leercentrum Heerde en Wapenveld een klein feestprogramma aan.

Leercentrum SeniorWeb Wapenveld houdt op dinsdag 17 januari van 14.00 tot 15.30 uur , in de Hof van Cramer, een gratis inloopspreekuur waar u met al uw vragen over het gebruik van uw PC, laptop of tablet terecht kunt.

 

Leercentrum SeniorWeb Heerde houdt op donderdag 19 januari van 13.30 tot 15.00 uur, in de Heerd, een gratis Windows opfrisles waarin Windows 10 onderwerpen aan de orde komen.

Aansluitend, van 15.15 tot 16.15 uur, een gratis inloopspreekuur waar u met al uw vragen over het gebruik van uw PC, laptop of tablet terecht kunt.

 

Op beide middagen kunt u bovendien uw behendigheid met uw PC, laptop of tablet testen op het gebied van computer, internet en sociale media. De uitslag kunt u op uw eigen mailadres ontvangen.

 

Wilt u een specifieke vraag beantwoord hebben? Bel uw vraag dan door naar Ton Hulsebos 06-51259370 of stuur een mail naar seniorwebheerde@gmail.com .

Wij hebben dan de gelegenheid de beantwoording voor te bereiden.

 

Is het uw eerste kennismaking met SeniorWeb en vindt u het spannend? Neem dan een familielid, buurman/vrouw of kennis mee, hoe meer zielen hoe meer vreugd.

 

Uiteraard zullen onze vrijwilligers u graag informeren over de cursus mogelijkheden in Heerde en Wapenveld..

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.