achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Scan Covery Trial schoolzwemmen

Vrijdag 6 januari vertrekt Team Berghuizerbad richting het hoge noorden om met hun deelname schoolzwemmen mogelijk te maken voor de schoolkinderen van de groepen 5 tm 8 binnen de Gemeente Heerde.

Sinds de overname op 1 januari 2014 van het Berghuizerbad in Wapenveld probeert Stichting Berghuizerbad iedere keer weer nieuwe ideeën ten uitvoer te brengen. Het idee van het schoolzwemmen ontstond bij een eerdere deelname aan de Scan Covery Trial, en van het één komt het ander.

De organisatie van de Scan Covery Trial heeft het idee schoolzwemmen beloond met een vrije inschrijving, op vrijdag 6 januari as start team 26 (Bert Dingerink & Geb Dokter) en team 27 (Harco Mulder & Benjamin Bonhof) aan een barre trial van ca. 7000 km vaak onder winterse omstandigheden door Scandinavië op zondag 15 januari hopen de mannen weer veilig aan te komen bij het Berghuizerbad aan het einde van de middag.

Het doel is om ca. € 30.000,- bij elkaar te rijden om 2 seizoenen schoolzwemmen mogelijk te maken. De teams zijn live te volgen door de Scanct app gratis te downloaden in de appstore. Meer info over de teams via www.scanct.nl

Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.