achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Spectaculaire passage voor boten over A50

WAPENVELD – De Stichting Apeldoorns kanaal (SAK) heeft tijdens een werkbezoek van Provinciale Staten een spectaculair ontwerp gepresenteerd voor de passage van boten over de A50 tussen Heerde en Epe.

Spectaculaire passage voor boten over A50

"Dat kan met behulp van een boat conveyor waarmee boten over de snelweg worden gezet met twee transportbanden. En daarmee komt varen naar Apeldoorn in beeld", aldus de SAK. De boat conveyor is een ontwerp van het ingenieursbureau Witteveen en Bosch en de aanleg zou 13,8 miljoen euro moeten kosten. “En dan komt Apeldoorn echt in beeld voor de recreatietoervaart”, aldus Joop Kanbier namens SAK.

Varen op kanaal stap dichterbij
Het kanaal bevaarbaar maken voor de recreatietoervaart is al jaren het ideaal van de stichting. Het begin is gemaakt met de sanering van de waterweg tussen de Bonenburgersluis in Heerde en de Hezenbergersluis in Hattem. De gemeente Heerde doet inmiddels onderzoek naar het beweegbaar maken van de Kloosterbrug en de Manenbergerbrug. “We verwachten dan ook dat we in 2017 kunnen varen naar Wapenveld”, aldus Kanbier.

Apeldoorns Kanaal: snoer met parels
Het Apeldoorns kanaal werd tijdens het bezoek nadrukkelijk onder de aandacht gebracht. “Het is een blauw snoer met vele parels”, aldus wethouder Herman van der Stege. Enkele van die parels werden ook bezocht. Op Erve IJzerman kregen de Statenleden het bidbook voor de realisering van het nationale zuivelmuseum in dit complex uitgereikt. En op Vrieze's Erfgoed vonden de presentaties plaats over onderwerpen als het kanaal, Veluwekroon. Hattem en de Hanze en de Hattemerpoort.

Statenleden onder de indruk
Het bezoek van de Statenleden begon bij de skeelerclub Oost-Veluwe waar alle waardering was voor de inspanningen van de club om Heerde nationaal en internationaal op de kaart te zetten. De organisatie van het bezoek was in handen van de Stichting Recreatie Wapenveld, Rond Uit Hattem, Wij zijn Heerde en de Waterrijke Veluwe. De Statenleden toonden zich onder de indruk van alles wat werd geboden. “Hier wordt je warm van. Zoveel enthousiasme en trots op het gebied maakt veel indruk”, aldus Agnes Lewe namens de Statenleden na afloop.

Spectaculaire passage voor boten over A50 Spectaculaire passage voor boten over A50 

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.