achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Spectaculaire passage voor boten over A50

WAPENVELD – De Stichting Apeldoorns kanaal (SAK) heeft tijdens een werkbezoek van Provinciale Staten een spectaculair ontwerp gepresenteerd voor de passage van boten over de A50 tussen Heerde en Epe.

Spectaculaire passage voor boten over A50

"Dat kan met behulp van een boat conveyor waarmee boten over de snelweg worden gezet met twee transportbanden. En daarmee komt varen naar Apeldoorn in beeld", aldus de SAK. De boat conveyor is een ontwerp van het ingenieursbureau Witteveen en Bosch en de aanleg zou 13,8 miljoen euro moeten kosten. “En dan komt Apeldoorn echt in beeld voor de recreatietoervaart”, aldus Joop Kanbier namens SAK.

Varen op kanaal stap dichterbij
Het kanaal bevaarbaar maken voor de recreatietoervaart is al jaren het ideaal van de stichting. Het begin is gemaakt met de sanering van de waterweg tussen de Bonenburgersluis in Heerde en de Hezenbergersluis in Hattem. De gemeente Heerde doet inmiddels onderzoek naar het beweegbaar maken van de Kloosterbrug en de Manenbergerbrug. “We verwachten dan ook dat we in 2017 kunnen varen naar Wapenveld”, aldus Kanbier.

Apeldoorns Kanaal: snoer met parels
Het Apeldoorns kanaal werd tijdens het bezoek nadrukkelijk onder de aandacht gebracht. “Het is een blauw snoer met vele parels”, aldus wethouder Herman van der Stege. Enkele van die parels werden ook bezocht. Op Erve IJzerman kregen de Statenleden het bidbook voor de realisering van het nationale zuivelmuseum in dit complex uitgereikt. En op Vrieze's Erfgoed vonden de presentaties plaats over onderwerpen als het kanaal, Veluwekroon. Hattem en de Hanze en de Hattemerpoort.

Statenleden onder de indruk
Het bezoek van de Statenleden begon bij de skeelerclub Oost-Veluwe waar alle waardering was voor de inspanningen van de club om Heerde nationaal en internationaal op de kaart te zetten. De organisatie van het bezoek was in handen van de Stichting Recreatie Wapenveld, Rond Uit Hattem, Wij zijn Heerde en de Waterrijke Veluwe. De Statenleden toonden zich onder de indruk van alles wat werd geboden. “Hier wordt je warm van. Zoveel enthousiasme en trots op het gebied maakt veel indruk”, aldus Agnes Lewe namens de Statenleden na afloop.

Spectaculaire passage voor boten over A50 Spectaculaire passage voor boten over A50 

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken