achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

De weldoeners van Heerde

Bestaan er nog weldoeners anno 2017? Gelukkig wel! Al decennia lang ondersteunen enkele Heerder Fondsen de samenleving dankzij welvarende inwoners in de gemeente, die hun vermogen nalieten aan de gemeenschap.

De Jan Nienhuis Vereniging en de Egberdina Wilhelmina Langenberg Stichting hebben in 2016 maar liefst 27 maatschappelijke initiatieven in de gemeente Heerde financieel ondersteund. In de laatste periodieke kwartaalvergadering van dit jaar is besloten de volgende initiatieven financieel te ondersteunen:
- de organisatie van activiteiten rondom Halloween in het centrum van Heerde
- de stichting Skeelerevents voor de aanleg van een skeelerroute over de Veluwe
- de Stichting MFC Vorchten voor de inrichting van het nieuwe Multifunctioneel Centrum in Vorchten
- de speelthuisvereniging Pinkeltje in Wapenveld voor het project Samenspelen voor kinderen met en zonder beperking/handicap
- de muziekverenigingen Wilhelmina en Soli Deo Gloria voor de organisatie van het project: 'Het Mysterie van het verdwenen geluid', een project om basisschoollerlingen kennis te laten maken met muziek,
- de stichting de rode beer voor de inrichting van het nieuwe vakantiehuis in Heerde,
- de stichting Jenakids voor de aanleg van een schoolpleinproject bij de jenaplanschool in Hoorn,
- VV SEH in verband met het 60-jarig bestaan van de voetbalvereniging.

Ook hebben beide fondsen besloten om een aantal inwoners en gezinnen in de gemeente Heerde financieel bij te staan.

Jan Nienhuis en Langenberg zijn in 2015 bestuurlijk gefuseerd. Het blijven echter 2 zelfstandige Heerder Fondsen. Zij ondersteunen initiatieven in de gemeente Heerde, die een sociaal cultureel liefdadig of algemeen nut karakter hebben. Deze initiatieven moeten ten goede komen aan de bevolking van de gemeente Heerde. Ook individuele inwoners en gezinnen kunnen onder voorwaarden financieel worden geholpen. Aanvragen voor een bijdrage vanuit een van de fondsen moeten voorzien zijn van een goed onderbouwd plan.

De eerstvolgende vergadering van de beide fondsen is op 21 maart 2017. Onderbouwde aanvragen moeten uiterlijk 2 weken voor de vergadering via de website Heerder Fondsen worden ingediend.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.