achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

De weldoeners van Heerde

Bestaan er nog weldoeners anno 2017? Gelukkig wel! Al decennia lang ondersteunen enkele Heerder Fondsen de samenleving dankzij welvarende inwoners in de gemeente, die hun vermogen nalieten aan de gemeenschap.

De Jan Nienhuis Vereniging en de Egberdina Wilhelmina Langenberg Stichting hebben in 2016 maar liefst 27 maatschappelijke initiatieven in de gemeente Heerde financieel ondersteund. In de laatste periodieke kwartaalvergadering van dit jaar is besloten de volgende initiatieven financieel te ondersteunen:
- de organisatie van activiteiten rondom Halloween in het centrum van Heerde
- de stichting Skeelerevents voor de aanleg van een skeelerroute over de Veluwe
- de Stichting MFC Vorchten voor de inrichting van het nieuwe Multifunctioneel Centrum in Vorchten
- de speelthuisvereniging Pinkeltje in Wapenveld voor het project Samenspelen voor kinderen met en zonder beperking/handicap
- de muziekverenigingen Wilhelmina en Soli Deo Gloria voor de organisatie van het project: 'Het Mysterie van het verdwenen geluid', een project om basisschoollerlingen kennis te laten maken met muziek,
- de stichting de rode beer voor de inrichting van het nieuwe vakantiehuis in Heerde,
- de stichting Jenakids voor de aanleg van een schoolpleinproject bij de jenaplanschool in Hoorn,
- VV SEH in verband met het 60-jarig bestaan van de voetbalvereniging.

Ook hebben beide fondsen besloten om een aantal inwoners en gezinnen in de gemeente Heerde financieel bij te staan.

Jan Nienhuis en Langenberg zijn in 2015 bestuurlijk gefuseerd. Het blijven echter 2 zelfstandige Heerder Fondsen. Zij ondersteunen initiatieven in de gemeente Heerde, die een sociaal cultureel liefdadig of algemeen nut karakter hebben. Deze initiatieven moeten ten goede komen aan de bevolking van de gemeente Heerde. Ook individuele inwoners en gezinnen kunnen onder voorwaarden financieel worden geholpen. Aanvragen voor een bijdrage vanuit een van de fondsen moeten voorzien zijn van een goed onderbouwd plan.

De eerstvolgende vergadering van de beide fondsen is op 21 maart 2017. Onderbouwde aanvragen moeten uiterlijk 2 weken voor de vergadering via de website Heerder Fondsen worden ingediend.