achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Opening heringerichte Dorpsstraat

Eind december is de nieuw ingerichte Dorpsstraat in Heerde officieel in gebruik genomen. Het plein voor het raadhuis was het laatste deel van de herinrichting. Met een druk op de knop werd het raadhuis verlicht met de nieuwe verlichting.

Opening heringerichte Dorpsstraat

Raadhuis wordt pronkstuk
Het werkterrein van de ambtenaren was al eerder verplaatst naar de voormalige Rabobank, een paar honderd meter verderop, aan de Eperweg gelegen. Nadat de destijds bijgebouwde kantoorruimten waren gesloopt, werd het tijd om de prachtige villa als Raadhuis tot zijn recht te laten komen.

Voortuin ontwerp van Lensvelt
Naast de herinrichting van de Dorpsstraat, kreeg het raadhuis een 'nieuwe' voortuin. De met grind bestrooide parkeerplaats voor het oude gemeentehuis maakte plaats voor een sfeervolle inrichting op basis van een ontwerp van de bekende architect Lensvelt uit 1927. Het ontwerp is nooit eerder uitgevoerd. Het is nu een pleintje geworden dat half rond loopt, met gras en stijlvolle lantaarnpalen. Trouwauto’s kunnen het bruidspaar bij het bordes afzetten.

Officiële opening door Wethouder
Wethouder Van Dijk: “Er is de laatste maanden door heel wat mensen flink doorgewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Een deel van de Dorpsstraat is afgesloten geweest. Dit was zo kort mogelijk maar we konden niet voorkomen dat de winkeliers er last van hadden. We zijn blij met hun geduld en hun begrip. Het heeft een straat opgeleverd waar iedereen baat bij heeft. Onze mooie, vernieuwde Dorpsstraat is het visitekaartje voor ons dorp.”

Parkeren 'buiten beeld'
Naast het gemeentehuis, aan de Marktstraat, zijn extra parkeerplaatsen gemaakt voor het winkelend publiek en de gasten van de bruidsparen. Ook tegenover het gemeentehuis, aan de Dorpsstraat zijn nu een enkele parkeerplaatsen.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.