achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Opening heringerichte Dorpsstraat

Eind december is de nieuw ingerichte Dorpsstraat in Heerde officieel in gebruik genomen. Het plein voor het raadhuis was het laatste deel van de herinrichting. Met een druk op de knop werd het raadhuis verlicht met de nieuwe verlichting.

Opening heringerichte Dorpsstraat

Raadhuis wordt pronkstuk
Het werkterrein van de ambtenaren was al eerder verplaatst naar de voormalige Rabobank, een paar honderd meter verderop, aan de Eperweg gelegen. Nadat de destijds bijgebouwde kantoorruimten waren gesloopt, werd het tijd om de prachtige villa als Raadhuis tot zijn recht te laten komen.

Voortuin ontwerp van Lensvelt
Naast de herinrichting van de Dorpsstraat, kreeg het raadhuis een 'nieuwe' voortuin. De met grind bestrooide parkeerplaats voor het oude gemeentehuis maakte plaats voor een sfeervolle inrichting op basis van een ontwerp van de bekende architect Lensvelt uit 1927. Het ontwerp is nooit eerder uitgevoerd. Het is nu een pleintje geworden dat half rond loopt, met gras en stijlvolle lantaarnpalen. Trouwauto’s kunnen het bruidspaar bij het bordes afzetten.

Officiële opening door Wethouder
Wethouder Van Dijk: “Er is de laatste maanden door heel wat mensen flink doorgewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Een deel van de Dorpsstraat is afgesloten geweest. Dit was zo kort mogelijk maar we konden niet voorkomen dat de winkeliers er last van hadden. We zijn blij met hun geduld en hun begrip. Het heeft een straat opgeleverd waar iedereen baat bij heeft. Onze mooie, vernieuwde Dorpsstraat is het visitekaartje voor ons dorp.”

Parkeren 'buiten beeld'
Naast het gemeentehuis, aan de Marktstraat, zijn extra parkeerplaatsen gemaakt voor het winkelend publiek en de gasten van de bruidsparen. Ook tegenover het gemeentehuis, aan de Dorpsstraat zijn nu een enkele parkeerplaatsen.

Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.