achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Opening heringerichte Dorpsstraat

Eind december is de nieuw ingerichte Dorpsstraat in Heerde officieel in gebruik genomen. Het plein voor het raadhuis was het laatste deel van de herinrichting. Met een druk op de knop werd het raadhuis verlicht met de nieuwe verlichting.

Opening heringerichte Dorpsstraat

Raadhuis wordt pronkstuk
Het werkterrein van de ambtenaren was al eerder verplaatst naar de voormalige Rabobank, een paar honderd meter verderop, aan de Eperweg gelegen. Nadat de destijds bijgebouwde kantoorruimten waren gesloopt, werd het tijd om de prachtige villa als Raadhuis tot zijn recht te laten komen.

Voortuin ontwerp van Lensvelt
Naast de herinrichting van de Dorpsstraat, kreeg het raadhuis een 'nieuwe' voortuin. De met grind bestrooide parkeerplaats voor het oude gemeentehuis maakte plaats voor een sfeervolle inrichting op basis van een ontwerp van de bekende architect Lensvelt uit 1927. Het ontwerp is nooit eerder uitgevoerd. Het is nu een pleintje geworden dat half rond loopt, met gras en stijlvolle lantaarnpalen. Trouwauto’s kunnen het bruidspaar bij het bordes afzetten.

Officiële opening door Wethouder
Wethouder Van Dijk: “Er is de laatste maanden door heel wat mensen flink doorgewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Een deel van de Dorpsstraat is afgesloten geweest. Dit was zo kort mogelijk maar we konden niet voorkomen dat de winkeliers er last van hadden. We zijn blij met hun geduld en hun begrip. Het heeft een straat opgeleverd waar iedereen baat bij heeft. Onze mooie, vernieuwde Dorpsstraat is het visitekaartje voor ons dorp.”

Parkeren 'buiten beeld'
Naast het gemeentehuis, aan de Marktstraat, zijn extra parkeerplaatsen gemaakt voor het winkelend publiek en de gasten van de bruidsparen. Ook tegenover het gemeentehuis, aan de Dorpsstraat zijn nu een enkele parkeerplaatsen.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken