achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Ook in 2017 Theater langs de IJssel

Stichting Theater Langs de IJssel brengt in 2017 ook theater naar de huiskamer. Op 17, 18 en 19 maart kun je genieten van een kleine en intieme voorstelling. Als publiek zit je letterlijk en figuurlijk midden in het spel. Elk geluid, elk woord, elke beweging krijg je mee. En dat met de zithoek van buren, vrienden of kennissen als decor.

Ook in 2017 Theater langs de IJssel

Blau Hinder speelt Cleo en Lex 
Lex heeft een superster in huis. Een ster op leeftijd. Een vergeten diva. Cleo. Hij trof haar aan op een bankje langs de weg. Zomaar, midden in de nacht. Dat is twee maanden geleden, en nu wil ze niet meer weg. Trots laat Lex zijn idool Cleo de platencollectie zien: hij heeft alles dat ze ooit heeft opgenomen. Elk tijdschrift waar ze ooit in heeft gestaan. Cleo haalt haar schouders op. Zwijmelend bij de jazzy muziek uit haar gouden jaren vertelt de verbleekte diva over de tijd van échte sterren, en hoe ze werkt aan een comeback. Lees meer over de voorstelling en de huiskamers waar de voorstelling speelt.

Entree
€ 15,00 per persoon inclusief een kopje koffie/thee. 
 
Aanmelden
Wil jij een voorstelling bijwonen? Laat ons weten naar welke huiskamer je wilt en met hoeveel personen je komt. Dat kan via stichting@theaterlangsdeijssel.nl. Je ontvangt na aanmelding van ons verdere informatie over de betaling.
 
Graag ontmoeten we je in één van de huiskamers!

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.