achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Gastvrouwen TIP leren over de Veluwe

"Dit is echt heel leuk om te doen, ik heb weer veel over de Veluwe geleerd. En als gastvrouw bij de TIP kun je die kennis meteen inzetten. Het is ontzettend leuk dat mensen zelfs terugkomen om je te bedanken voor de leuke tips die je hebt gegeven waardoor ze een fijne dag hebben gehad".

Aan het woord is Trudy Berends, vrijwilligster bij de Wereldwinkel/TIP in Heerde. Eerder dit jaar volgde ze de cursus 'Gastheer van het Landschap' van het IVN. Voor de cursus Noord-Veluwe aangeboden door Visit Veluwe kon ze terecht op de site www.regioambassadeurs.nl. Daar is de lesstof te vinden en wordt de kennis van de deelnemers tussendoor getest met allerlei vragen. De cursus e-learning is bedoeld voor mensen die echt de gasten op de Veluwe te woord staan zoals TIP-medewerkers, balie-medewerkers van recreatiebedrijven en horeca-ondernemers. Om het certificaat te behalen, is een minimale score van 75% nodig. En dat lukte Trudy Berens en Rikje de Groot als eerste deelnemers vanuit de TIP Heerde. "We heben weer veel van de Veluwe geleerd. Ik weet nu dat er 'Dansende bomen' zijn in het Speulderbos. En aan de andere kant van de Veluwe krijgen ze informatie over de kern Vorchten waar ze nog nooit van gehoord hebben. Er wordt je via deze cursus weer veel duidelijk over je eigen omgeving", vertelt Trudy. Het duo haalde vlot de vereiste score en werd uitgenodigd voor de uitreiking van de certificaten op Landal 't Loo. "Een mooie bijeenkomst waarbij je ook weer kennis maakt met mensen die elders op de Veluwe werken. De verbinding is dat je samen de Veluwe op de kaart wilt zetten. Heel stimulerend allemaal", zegt Trudy Berends. In training doen de deelnemers basiskennis op over de 9 gemeenten op de Noord-Veluwe: Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Ze maken kennis met de rijke historie van het gebied en krijgen informatie over de afwisselende natuur van uitgestrekte bossen en het water. Fietsen en wandelen zijn geliefde bezigheden van de vele toeristen in het gebied; de training biedt dan ook de leukste routes. Maar ook belangrijke attracties en musea komen aan de orde. Eén ding heeft Trudy gemist: een velddag door het gebied: "Dat zou deze cursus e-learning nog interessanter maken".

Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.