achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Gastvrouwen TIP leren over de Veluwe

"Dit is echt heel leuk om te doen, ik heb weer veel over de Veluwe geleerd. En als gastvrouw bij de TIP kun je die kennis meteen inzetten. Het is ontzettend leuk dat mensen zelfs terugkomen om je te bedanken voor de leuke tips die je hebt gegeven waardoor ze een fijne dag hebben gehad".

Aan het woord is Trudy Berends, vrijwilligster bij de Wereldwinkel/TIP in Heerde. Eerder dit jaar volgde ze de cursus 'Gastheer van het Landschap' van het IVN. Voor de cursus Noord-Veluwe aangeboden door Visit Veluwe kon ze terecht op de site www.regioambassadeurs.nl. Daar is de lesstof te vinden en wordt de kennis van de deelnemers tussendoor getest met allerlei vragen. De cursus e-learning is bedoeld voor mensen die echt de gasten op de Veluwe te woord staan zoals TIP-medewerkers, balie-medewerkers van recreatiebedrijven en horeca-ondernemers. Om het certificaat te behalen, is een minimale score van 75% nodig. En dat lukte Trudy Berens en Rikje de Groot als eerste deelnemers vanuit de TIP Heerde. "We heben weer veel van de Veluwe geleerd. Ik weet nu dat er 'Dansende bomen' zijn in het Speulderbos. En aan de andere kant van de Veluwe krijgen ze informatie over de kern Vorchten waar ze nog nooit van gehoord hebben. Er wordt je via deze cursus weer veel duidelijk over je eigen omgeving", vertelt Trudy. Het duo haalde vlot de vereiste score en werd uitgenodigd voor de uitreiking van de certificaten op Landal 't Loo. "Een mooie bijeenkomst waarbij je ook weer kennis maakt met mensen die elders op de Veluwe werken. De verbinding is dat je samen de Veluwe op de kaart wilt zetten. Heel stimulerend allemaal", zegt Trudy Berends. In training doen de deelnemers basiskennis op over de 9 gemeenten op de Noord-Veluwe: Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Ze maken kennis met de rijke historie van het gebied en krijgen informatie over de afwisselende natuur van uitgestrekte bossen en het water. Fietsen en wandelen zijn geliefde bezigheden van de vele toeristen in het gebied; de training biedt dan ook de leukste routes. Maar ook belangrijke attracties en musea komen aan de orde. Eén ding heeft Trudy gemist: een velddag door het gebied: "Dat zou deze cursus e-learning nog interessanter maken".

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.