achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Vluchtelingenwerk Epe/Heerde en Jongerencentrum De Werf slaan de handen ineen

Vluchtelingenwerk Epe/Heerde en Jongerencentrum De Werf in Heerde gaan samenwerken in het kader van arbeids- en inburgeringsparticipatie. Werken aan een nieuwe en zinvolle toekomst voor vluchtelingen, aldus Birgitta Forsell, leidinggevende van Vluchtelingenwerk Epe/Heerde.

Een leven in veiligheid is pas compleet als je jezelf kunt ontwikkelen en nuttig kunt maken. Werk is daarbij van doorslaggevend belang. Arbeidsparticipatie dus, vult Harald Menning aan. Hij is initiator van Jongerencentrum De Werf en eigenaar van De Werf Steigerhout aan de Dorpsstraat 7 te Heerde.

Harald heeft de afgelopen 6 jaar vooral geïnvesteerd in relaties leggen met jongeren in Heerde en omgeving. De Werf heeft inmiddels een goede naam opgebouwd, er is beduidend minder overlast op het dorp, en ook criminaliteitscijfers zijn gedaald, volgens de politie.

Momenteel heeft het jongerencentrum een bereik van zo'n 50 jongeren die elkaar in de middag (12-15 jaar) en in de avond (16-25 jaar) ontmoeten. In een informele en huiselijke sfeer waar iedereen zich welkom mag voelen is ruimte om te chillen, gamen, poolen, tafeltennis, fitness en een leuk gesprek. Op de Werf is alles gratis, net als in je huiskamer thuis.

De Werf Steigerhout maakt mooie houten meubels op maat; hiermee wordt het Jongerencentrum gefinancierd. Het maatschappelijk belang neemt een belangrijke plaats in, waarbij zoveel mogelijk kansen worden gegeven aan jongeren, en nu dus ook aan vluchtelingen.

Donderdag 22 december van 13:30 tot 17:00 uur is er Open Dag bij Jongerencentrum De Werf.

Je bent van harte welkom en voor iedereen is er een gratis kop warme erwtensoep en chocolademelk!

Vluchtelingenwerk Oost Nederland is een organisatie met vrijwilligers en medewerkers. In deze regio begeleiden zij vluchtelingen in AZC's, en in de gemeenten helpen zij met inburgering. Wil je ook meehelpen als vrijwilliger? Laat dan je naam en gegevens achter bij de Open Dag van de Werf en Vuchtelingenwerk neemt dan contact met je op.

Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.