achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Vluchtelingenwerk Epe/Heerde en Jongerencentrum De Werf slaan de handen ineen

Vluchtelingenwerk Epe/Heerde en Jongerencentrum De Werf in Heerde gaan samenwerken in het kader van arbeids- en inburgeringsparticipatie. Werken aan een nieuwe en zinvolle toekomst voor vluchtelingen, aldus Birgitta Forsell, leidinggevende van Vluchtelingenwerk Epe/Heerde.

Een leven in veiligheid is pas compleet als je jezelf kunt ontwikkelen en nuttig kunt maken. Werk is daarbij van doorslaggevend belang. Arbeidsparticipatie dus, vult Harald Menning aan. Hij is initiator van Jongerencentrum De Werf en eigenaar van De Werf Steigerhout aan de Dorpsstraat 7 te Heerde.

Harald heeft de afgelopen 6 jaar vooral geïnvesteerd in relaties leggen met jongeren in Heerde en omgeving. De Werf heeft inmiddels een goede naam opgebouwd, er is beduidend minder overlast op het dorp, en ook criminaliteitscijfers zijn gedaald, volgens de politie.

Momenteel heeft het jongerencentrum een bereik van zo'n 50 jongeren die elkaar in de middag (12-15 jaar) en in de avond (16-25 jaar) ontmoeten. In een informele en huiselijke sfeer waar iedereen zich welkom mag voelen is ruimte om te chillen, gamen, poolen, tafeltennis, fitness en een leuk gesprek. Op de Werf is alles gratis, net als in je huiskamer thuis.

De Werf Steigerhout maakt mooie houten meubels op maat; hiermee wordt het Jongerencentrum gefinancierd. Het maatschappelijk belang neemt een belangrijke plaats in, waarbij zoveel mogelijk kansen worden gegeven aan jongeren, en nu dus ook aan vluchtelingen.

Donderdag 22 december van 13:30 tot 17:00 uur is er Open Dag bij Jongerencentrum De Werf.

Je bent van harte welkom en voor iedereen is er een gratis kop warme erwtensoep en chocolademelk!

Vluchtelingenwerk Oost Nederland is een organisatie met vrijwilligers en medewerkers. In deze regio begeleiden zij vluchtelingen in AZC's, en in de gemeenten helpen zij met inburgering. Wil je ook meehelpen als vrijwilliger? Laat dan je naam en gegevens achter bij de Open Dag van de Werf en Vuchtelingenwerk neemt dan contact met je op.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken