achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Nieuwe CD mannenkoor

Nieuwe CD CMK De Lofzang Heerde

Nieuwe CD mannenkoor

Tijdens het najaarsconcert van het christelijk mannenkoor De Lofzang Heerde op vrijdag 25 november jongstleden is de nieuwe CD van het mannenkoor geïntroduceerd.  De CD draagt als titel Marching to Zion en op de foto overhandigt de voorzitter van de commissie organisatie concerten Frans Sellies het eerste exemplaar aan dirigent Jacob Schenk.

Werkelijk een prachtige CD die opgenomen is in de Bovenkerk te Kampen.  Dit is op zich al uniek aangezien het de eerste keer was dat het mannenkoor in de Bovenkerk een CD heeft opgenomen.  Veelal werd er eertijds opgenomen in de grote kerk van Hasselt.  Nu dus Kampen met een geweldig orgel, bespeelt door Gerwin van der Plaats.  Het mannenkoor hoopt met deze nieuwe CD het publiek een plezier te doen en in de behoefte te voorzien.

In een goed bezette Johanneskerk klonk het najaarsconcert door het mannenkoor als een klok en stond bol van de variatie.  De geestelijke liederen werden afgewisseld met de klassieke werken van o.a. Franz Schubert, Beethoven en Johann Sebastiaan Bach.  De afwisseling viert hoogtij met de inbreng van Blichta Hoopman Mirando op de viool, Andor Horvath op contrabas en Erica Vogel uit Wezep op de dwarsfluit.  De viool van Robert Cekov klonk prachtig bij het lied uit zijn eigen geboorteland Macedonië, het Bolen mi Lezi.  En dan was daar de sopraan uit Limburg, Marjorie Ginczinger in een prachtig duet met de tenor Jacob Schenk in een fascinerende klankkleur.  De vaste koorbegeleider Wilco Veldkamp moet zeker genoemd worden met zijn inbreng op de vleugel, want hij vormt de opmaat voor het succes van het mannenkoor.  Dirigent Jacob Schenk daarentegen levert eveneens geen half werk en aan hem de taak om bij de mannenbroeders evenwicht te behouden in discipline en beleving zonder verlies aan enthousiasme.

Volgend jaar hoopt het mannenkoor in plaats van een najaarsconcert een groot kerstconcert op vrijdag 22 december 2017 te verzorgen in de Johanneskerk.

De nieuwe CD is te koop voor 15,- euro bij de Evangelische Boekwinkels in Epe en Wapenveld.  Bij Rozendal HomeElectro aan de Zwolseweg te Heerde en uiteraard bij de koorleden zelf. 

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.