achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Nieuwe CD mannenkoor

Nieuwe CD CMK De Lofzang Heerde

Nieuwe CD mannenkoor

Tijdens het najaarsconcert van het christelijk mannenkoor De Lofzang Heerde op vrijdag 25 november jongstleden is de nieuwe CD van het mannenkoor geïntroduceerd.  De CD draagt als titel Marching to Zion en op de foto overhandigt de voorzitter van de commissie organisatie concerten Frans Sellies het eerste exemplaar aan dirigent Jacob Schenk.

Werkelijk een prachtige CD die opgenomen is in de Bovenkerk te Kampen.  Dit is op zich al uniek aangezien het de eerste keer was dat het mannenkoor in de Bovenkerk een CD heeft opgenomen.  Veelal werd er eertijds opgenomen in de grote kerk van Hasselt.  Nu dus Kampen met een geweldig orgel, bespeelt door Gerwin van der Plaats.  Het mannenkoor hoopt met deze nieuwe CD het publiek een plezier te doen en in de behoefte te voorzien.

In een goed bezette Johanneskerk klonk het najaarsconcert door het mannenkoor als een klok en stond bol van de variatie.  De geestelijke liederen werden afgewisseld met de klassieke werken van o.a. Franz Schubert, Beethoven en Johann Sebastiaan Bach.  De afwisseling viert hoogtij met de inbreng van Blichta Hoopman Mirando op de viool, Andor Horvath op contrabas en Erica Vogel uit Wezep op de dwarsfluit.  De viool van Robert Cekov klonk prachtig bij het lied uit zijn eigen geboorteland Macedonië, het Bolen mi Lezi.  En dan was daar de sopraan uit Limburg, Marjorie Ginczinger in een prachtig duet met de tenor Jacob Schenk in een fascinerende klankkleur.  De vaste koorbegeleider Wilco Veldkamp moet zeker genoemd worden met zijn inbreng op de vleugel, want hij vormt de opmaat voor het succes van het mannenkoor.  Dirigent Jacob Schenk daarentegen levert eveneens geen half werk en aan hem de taak om bij de mannenbroeders evenwicht te behouden in discipline en beleving zonder verlies aan enthousiasme.

Volgend jaar hoopt het mannenkoor in plaats van een najaarsconcert een groot kerstconcert op vrijdag 22 december 2017 te verzorgen in de Johanneskerk.

De nieuwe CD is te koop voor 15,- euro bij de Evangelische Boekwinkels in Epe en Wapenveld.  Bij Rozendal HomeElectro aan de Zwolseweg te Heerde en uiteraard bij de koorleden zelf. 

Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.