achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Nieuwe CD mannenkoor

Nieuwe CD CMK De Lofzang Heerde

Nieuwe CD mannenkoor

Tijdens het najaarsconcert van het christelijk mannenkoor De Lofzang Heerde op vrijdag 25 november jongstleden is de nieuwe CD van het mannenkoor geïntroduceerd.  De CD draagt als titel Marching to Zion en op de foto overhandigt de voorzitter van de commissie organisatie concerten Frans Sellies het eerste exemplaar aan dirigent Jacob Schenk.

Werkelijk een prachtige CD die opgenomen is in de Bovenkerk te Kampen.  Dit is op zich al uniek aangezien het de eerste keer was dat het mannenkoor in de Bovenkerk een CD heeft opgenomen.  Veelal werd er eertijds opgenomen in de grote kerk van Hasselt.  Nu dus Kampen met een geweldig orgel, bespeelt door Gerwin van der Plaats.  Het mannenkoor hoopt met deze nieuwe CD het publiek een plezier te doen en in de behoefte te voorzien.

In een goed bezette Johanneskerk klonk het najaarsconcert door het mannenkoor als een klok en stond bol van de variatie.  De geestelijke liederen werden afgewisseld met de klassieke werken van o.a. Franz Schubert, Beethoven en Johann Sebastiaan Bach.  De afwisseling viert hoogtij met de inbreng van Blichta Hoopman Mirando op de viool, Andor Horvath op contrabas en Erica Vogel uit Wezep op de dwarsfluit.  De viool van Robert Cekov klonk prachtig bij het lied uit zijn eigen geboorteland Macedonië, het Bolen mi Lezi.  En dan was daar de sopraan uit Limburg, Marjorie Ginczinger in een prachtig duet met de tenor Jacob Schenk in een fascinerende klankkleur.  De vaste koorbegeleider Wilco Veldkamp moet zeker genoemd worden met zijn inbreng op de vleugel, want hij vormt de opmaat voor het succes van het mannenkoor.  Dirigent Jacob Schenk daarentegen levert eveneens geen half werk en aan hem de taak om bij de mannenbroeders evenwicht te behouden in discipline en beleving zonder verlies aan enthousiasme.

Volgend jaar hoopt het mannenkoor in plaats van een najaarsconcert een groot kerstconcert op vrijdag 22 december 2017 te verzorgen in de Johanneskerk.

De nieuwe CD is te koop voor 15,- euro bij de Evangelische Boekwinkels in Epe en Wapenveld.  Bij Rozendal HomeElectro aan de Zwolseweg te Heerde en uiteraard bij de koorleden zelf. 

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken