achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Verrassende Winnaar You've Got Talent

Onder grote publieke belangstelling koos de vakjury en de publieksjury beide voor dezelfde verrassende winnaar.

Epe - Afgelopen vrijdag vond in een afgeladen Grote Kerk in Epe de spannende finale van You’ve Got Talent Epe plaats. Onder grote publieke belangstelling streden 26 kandidaten om de felbegeerde eerste plaats.

De door de vakjury gekozen winnaar was Jaco Goudswaard. Zijn prelude in cis klein van Frederic Chopin deed de zaal verstommen. Met prachtige fraseringen en mooie klanken wist hij het publiek mee te nemen in zijn muzikale verhaal zoals geen andere kandidaat dat deze avond lukte. De prijs is zeer terecht verdiend aangezien Jaco nog slechts 1 jaar les heeft gehad bij Herman Riphagen die als pianodocent decennia lang verbonden is geweest aan het Cultuurplein Noord Veluwe, centrum voor de kunsten. De tweede prijs ging naar Floor Timmermans die een prachtige doorleefde versie bracht van het nummer ‘Ken je mij?’ met een tekst van Huub Oosterhuis. De derde prijs ging naar het jonge talent Romée Vlasveld. Zij zong met een professionele gratie het nummer ‘The arms of an angel’ van Sarah Laughlin. De hiermee gemoeide geldbedragen werden gesponsord door de Rabobank Noord Veluwe. De heer Meijer van de Rabobank overhandigde met zichtbaar genoegen de prijzen. ‘ De Rabobank

De uitreiking van de publieksprijs was nieuw dit jaar. Het geldbedrag en een plaquette werd ter beschikking gesteld door de Adriana Hoogenboom stichting. Via SMS kon men stemmen op de favoriet. Deze stemmen werden opgeteld bij een afvaardiging van het publiek. Ook deze prijs werd gewonnen door Jaco Goudswaard. Het publiek onderschreef hiermee de keuze van de vakjury. De aanmoedigingsprijs ging naar Milou Popping. Ondanks haar gebroken arm wist zij door haar expressieve optreden de jury te overtuigen van haar talent.

De serviceclubs Rotary en Inner Wheel uit Epe hebben samen met het Cultuurplein Noord Veluwe weer een geslaagd muziekspektakel georganiseerd. Onder toeziend oog van twee aanwezige wethouders Aalbers en Visser was Epe wederom getuige van een vlekkeloos verlopen editie van You’ve Got Talent. Gezien de jonge aanwas van talenten belooft deze succesformule, aan de vooravond van het nieuwjaarsconcert, nog jaren vooruit te kunnen.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken