achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Informatie over ergotherapie senioren en mantelzorgers

Wilt u ook nog graag langer thuis blijven wonen?' Welzijn Heerde en “de Plu” organiseren met vaste regelmaat samen met Fysiotherapeutisch centrum Heerde 'een Eigen Kracht carrousel.

Woensdagmiddag 7 december a.s. is de eerstvolgende bijeenkomst met als thema: “wat is ergotherapie. Hoe zorgt de ergotherapeut dat u zo lang mogelijk veilig thuis kunt blijven wonen en dat u kunt blijven doen als oudere wat u belangrijk vindt?” Dit onderwerp is voor zowel mantelzorgers als voor ouderen interessant.

U bent welkom van 14.30 uur tot 15.30 uur in Fysiotherapeutisch Centrum Heerde, Brinklaan 15 in Heerde. Er wordt gestart met ontspanningsoefeningen, daarna krijgt u informatie over ergotherapie.

Ergotherapie helpt mensen die in hun dagelijks functioneren last hebben van beperkingen of problemen. Tijdens de bijeenkomst is het mogelijk om vragen te stellen over alledaagse bezigheden die u (door wat voor een reden dan ook) minder goed kunt uitvoeren. Dit kan te maken hebben met huishoudelijke taken, hobby’s of uw eigen verzorging (wassen / aankleden). Dit geldt zowel voor u als voor degene waarvoor u de mantelzorg verricht. Ook het veilig maken van uw woning valt onder de zorg van de ergotherapeut. U moet denken aan het plaatsen van extra beugels in de badkamer, trap of bij het toilet .Er kunnen hulpmiddelen uitgeprobeerd worden en u kunt zien wat er zoal op de markt beschikbaar is. Verder is het handig om te weten dat ergotherapie in de basisverzekering zit en u recht hebt op 10 uur per jaar voor u en eventueel nog 10 uur per jaar voor uw partner als u daarvoor zorgt. De kosten vallen wel onder het eigen risico. 

Plaats van samenkomst is de afdeling kinderfysiotherapie, rechts naast de ingang van de apotheek.

De toegang is gratis; in verband met de organisatie is opgave vooraf wel gewenst. Dat kan via Welzijn Heerde (onderdeel van het CJG) tel. 0578-720001 of rechtstreeks bij Fysio Heerde, tel. 0578-696363 of merdi@fysioheerde.nl

 

 

 

.

 

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.