achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Informatie over ergotherapie senioren en mantelzorgers

Wilt u ook nog graag langer thuis blijven wonen?' Welzijn Heerde en “de Plu” organiseren met vaste regelmaat samen met Fysiotherapeutisch centrum Heerde 'een Eigen Kracht carrousel.

Woensdagmiddag 7 december a.s. is de eerstvolgende bijeenkomst met als thema: “wat is ergotherapie. Hoe zorgt de ergotherapeut dat u zo lang mogelijk veilig thuis kunt blijven wonen en dat u kunt blijven doen als oudere wat u belangrijk vindt?” Dit onderwerp is voor zowel mantelzorgers als voor ouderen interessant.

U bent welkom van 14.30 uur tot 15.30 uur in Fysiotherapeutisch Centrum Heerde, Brinklaan 15 in Heerde. Er wordt gestart met ontspanningsoefeningen, daarna krijgt u informatie over ergotherapie.

Ergotherapie helpt mensen die in hun dagelijks functioneren last hebben van beperkingen of problemen. Tijdens de bijeenkomst is het mogelijk om vragen te stellen over alledaagse bezigheden die u (door wat voor een reden dan ook) minder goed kunt uitvoeren. Dit kan te maken hebben met huishoudelijke taken, hobby’s of uw eigen verzorging (wassen / aankleden). Dit geldt zowel voor u als voor degene waarvoor u de mantelzorg verricht. Ook het veilig maken van uw woning valt onder de zorg van de ergotherapeut. U moet denken aan het plaatsen van extra beugels in de badkamer, trap of bij het toilet .Er kunnen hulpmiddelen uitgeprobeerd worden en u kunt zien wat er zoal op de markt beschikbaar is. Verder is het handig om te weten dat ergotherapie in de basisverzekering zit en u recht hebt op 10 uur per jaar voor u en eventueel nog 10 uur per jaar voor uw partner als u daarvoor zorgt. De kosten vallen wel onder het eigen risico. 

Plaats van samenkomst is de afdeling kinderfysiotherapie, rechts naast de ingang van de apotheek.

De toegang is gratis; in verband met de organisatie is opgave vooraf wel gewenst. Dat kan via Welzijn Heerde (onderdeel van het CJG) tel. 0578-720001 of rechtstreeks bij Fysio Heerde, tel. 0578-696363 of merdi@fysioheerde.nl

 

 

 

.

 

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken