achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Informatie over ergotherapie senioren en mantelzorgers

Wilt u ook nog graag langer thuis blijven wonen?' Welzijn Heerde en “de Plu” organiseren met vaste regelmaat samen met Fysiotherapeutisch centrum Heerde 'een Eigen Kracht carrousel.

Woensdagmiddag 7 december a.s. is de eerstvolgende bijeenkomst met als thema: “wat is ergotherapie. Hoe zorgt de ergotherapeut dat u zo lang mogelijk veilig thuis kunt blijven wonen en dat u kunt blijven doen als oudere wat u belangrijk vindt?” Dit onderwerp is voor zowel mantelzorgers als voor ouderen interessant.

U bent welkom van 14.30 uur tot 15.30 uur in Fysiotherapeutisch Centrum Heerde, Brinklaan 15 in Heerde. Er wordt gestart met ontspanningsoefeningen, daarna krijgt u informatie over ergotherapie.

Ergotherapie helpt mensen die in hun dagelijks functioneren last hebben van beperkingen of problemen. Tijdens de bijeenkomst is het mogelijk om vragen te stellen over alledaagse bezigheden die u (door wat voor een reden dan ook) minder goed kunt uitvoeren. Dit kan te maken hebben met huishoudelijke taken, hobby’s of uw eigen verzorging (wassen / aankleden). Dit geldt zowel voor u als voor degene waarvoor u de mantelzorg verricht. Ook het veilig maken van uw woning valt onder de zorg van de ergotherapeut. U moet denken aan het plaatsen van extra beugels in de badkamer, trap of bij het toilet .Er kunnen hulpmiddelen uitgeprobeerd worden en u kunt zien wat er zoal op de markt beschikbaar is. Verder is het handig om te weten dat ergotherapie in de basisverzekering zit en u recht hebt op 10 uur per jaar voor u en eventueel nog 10 uur per jaar voor uw partner als u daarvoor zorgt. De kosten vallen wel onder het eigen risico. 

Plaats van samenkomst is de afdeling kinderfysiotherapie, rechts naast de ingang van de apotheek.

De toegang is gratis; in verband met de organisatie is opgave vooraf wel gewenst. Dat kan via Welzijn Heerde (onderdeel van het CJG) tel. 0578-720001 of rechtstreeks bij Fysio Heerde, tel. 0578-696363 of merdi@fysioheerde.nl

 

 

 

.

 

Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.