achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Overdracht auto Suzuki Grand Vitara Teamberghuizerbad.

Suzuki voor Team Berghuizerbad voor schoolzwemmen!

Suzuki voor 'Team Berghuizerbad' neemt van 6 januari tm 15 januari deel aan de Scan Covery Trial editie 2017, met 2 teams proberen zij zoveel mogelijk geld bij elkaar te rijden om het schoolzwemmen weer terug te brengen voor de kinderen van groep 5 tm 8 binnen de Gemeente Heerde.

Team 26 had nog een probleem omdat er nog geen geschikte auto was voor het rijden van de Scanct, deze trial kris kras door Scandinavie wordt gereden onder vaak barre winterse omstandigheden en in ruim een week tijd moeten de teams ca. 7000 km rijden. Maar dan kun je toch zien dat de Scan Covery Trial deuren opent in combinatie met een lokaal goed doel, er kwam tijdens de Hemito al, waar 'Team Berghuizerbad' ook aanwezig was om loten te verkopen voor het schoolzwemmen, het aanbod van Suzuki Eilander van de Mussenkampseweg uit Heerde als we voor jullie een geschikte auto inruilen stellen we deze beschikbaar voor 'Team Berghuizerbad'. Afgelopen zaterdag was het dan zo ver en werd de auto, heel toepasselijk tijdens de winterinspectie, door het voltallige team van Suzuki Eilander, een prachtige Suzuki Grand Vitara 4x4 aangeboden aan 'Team Berghuizerbad'. Op deze manier draagt Suzuki Eilander een behoorlijk steentje bij met de steun aan het team om geld bij elkaar te krijgen, Bernard Eilander gaf ook aan dat het lokale goede doel voor het schoolzwemmen voor hun ook een goede reden was om hier belangeloos aan mee te werken! Nu is het zaak dat team 26 met de rijders Bert Dingerink & Geb Dokter de mooie Suzuki Grand Vitara half januari weer heel gaat afleveren aan bij Suzuki Eilander. De komende tijd kunt u in de regio deze prachtige auto voorzien van diverse sponsoren zien rond rijden in de regio.

Bron: Veluweland

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.