achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Kick-off voor Samenloop voor Hoop

De organisatie voor de tweede editie van Samenloop voor Hoop in Heerde, houdt op dinsdag 26 januari vanaf 19.30 uur een kick-off voor dit evenement.

Er is een veelomvattend programma dat wordt gepresenteerd in De Heerde aan de Griftstraat 8 in Heerde. De Samenloop voor Hoop is een wandelmarathon van 24 uur waarvan de opbrengst bestemd is voor de KWF Kankerbestrijding. De wandelaars nemen deel in teams waarvan de leden elkaar afwisselen om de 24 uur te volbrengen. Tijdens de eerste editie in juni 2012 werd tijdens een fantastische happening ruim 100.000 euro bijeen gebracht. Dit jaar wordt het evenement gehouden op 3 en 4 juni. Het parcours zal er heel anders uit zien. Het Van Meurspark is vernieuwd en in plaats van het Dorpshuis is de nieuwe MFA De Heerd nu het hart van de Samenloop voor Hoop. Wel staat de indrukwekkende kaarsenceremonie weer op het programma. Het enthousiasme is weer heel groot, meldt voorzitter Jan Oonk van het organisatiecomité.  “Veel lokale verenigingen, bedrijven, organisaties en personen willen een bijdrage leveren om er een prachtig evenement van te maken. Nu al zijn er veel vrijwilligers actief en velen hebben zich al aangemeld om tijdens het evenement een bijdrage te leveren”, vertelt voorzitter Oonk. Ook dit jaar is er weer een boeiend omlijstend programma met veel muziek en activiteiten. Alle informatie over deelname en het programma is te vinden op www.samenloopvoorhoop.nl/heerde en op Facebook.

 

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken