achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Kick-off voor Samenloop voor Hoop

De organisatie voor de tweede editie van Samenloop voor Hoop in Heerde, houdt op dinsdag 26 januari vanaf 19.30 uur een kick-off voor dit evenement.

Er is een veelomvattend programma dat wordt gepresenteerd in De Heerde aan de Griftstraat 8 in Heerde. De Samenloop voor Hoop is een wandelmarathon van 24 uur waarvan de opbrengst bestemd is voor de KWF Kankerbestrijding. De wandelaars nemen deel in teams waarvan de leden elkaar afwisselen om de 24 uur te volbrengen. Tijdens de eerste editie in juni 2012 werd tijdens een fantastische happening ruim 100.000 euro bijeen gebracht. Dit jaar wordt het evenement gehouden op 3 en 4 juni. Het parcours zal er heel anders uit zien. Het Van Meurspark is vernieuwd en in plaats van het Dorpshuis is de nieuwe MFA De Heerd nu het hart van de Samenloop voor Hoop. Wel staat de indrukwekkende kaarsenceremonie weer op het programma. Het enthousiasme is weer heel groot, meldt voorzitter Jan Oonk van het organisatiecomité.  “Veel lokale verenigingen, bedrijven, organisaties en personen willen een bijdrage leveren om er een prachtig evenement van te maken. Nu al zijn er veel vrijwilligers actief en velen hebben zich al aangemeld om tijdens het evenement een bijdrage te leveren”, vertelt voorzitter Oonk. Ook dit jaar is er weer een boeiend omlijstend programma met veel muziek en activiteiten. Alle informatie over deelname en het programma is te vinden op www.samenloopvoorhoop.nl/heerde en op Facebook.

 

Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.