achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Snert- en worstactie Molencomité van Veessen

Op zaterdagochtend 12 november houdt het molencomité van Veessen de jaarlijkse snert- en worstactie

Dat houdt in dat in Veessen huis aan huis snert wordt verkocht waarvan de netto-opbrengst bestemd is voor het onderhoud van de molen en de Stoom.

“Het is hard nodig. We staan binnenkort voor grotere uitgaven dan we gewend zijn sinds de laatste restauraties, omdat de stelling van de molen op plekken houtrot vertoont en ingrijpend moet worden hersteld. Dit is een lastige en daarom kostbare klus. Deze stelling is overigens van de voorlaatste restauratie uit 1974, dus toch ook al behoorlijk op leeftijd en hij zit altijd in weer en wind en is dus kwetsbaar. Verder zijn de zeilen door gebruik en ouderdom aan reparaties toe. Reden genoeg voor u om ruimschoots onze heerlijke snert en worst te kopen en onze monumenten te steunen”, aldus het comité.

Voor 15 euro koopt u 2 liter snert en 3 worsten. Mensen van buiten Veessen kunnen bij de molen snert kopen. Als u dat wilt, kunt u uw bestelling ook vooraf opgeven bij Evert Schuurhuis, evertsch_812@hotmail.com, tel. 0578-694495. De snert en worst komen van slagerij Ter Weele in Oene. 

Het Molencomité wil u ook wijzen op de mogelijkheid om vriend van de molen te worden. Voor een minimumbedrag van 10 euro per jaar bent u vriend en ontvangt u een digitale nieuwsbrief, een gratis pannenkoek op molendag én draagt u bij aan het behoud van dit cultureel erfgoed. Het is een goed doel dat u kunt aftrekken van de belasting. (ANBI nr 007250277). De vrijwilliger die u de snert levert, kan ook voor inschrijfformulieren zorgen. Formulieren liggen ook bij Evert Schuurhuis, Borchgraverweg 4 in Heerde, Rik Thybaut, Kerkstraat 21 Veessen, en bij de molenaar Gerrit Kouwenhoven, IJsseldijk 26 in Veessen, naast de molen.