achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Snert- en worstactie Molencomité van Veessen

Op zaterdagochtend 12 november houdt het molencomité van Veessen de jaarlijkse snert- en worstactie

Dat houdt in dat in Veessen huis aan huis snert wordt verkocht waarvan de netto-opbrengst bestemd is voor het onderhoud van de molen en de Stoom.

“Het is hard nodig. We staan binnenkort voor grotere uitgaven dan we gewend zijn sinds de laatste restauraties, omdat de stelling van de molen op plekken houtrot vertoont en ingrijpend moet worden hersteld. Dit is een lastige en daarom kostbare klus. Deze stelling is overigens van de voorlaatste restauratie uit 1974, dus toch ook al behoorlijk op leeftijd en hij zit altijd in weer en wind en is dus kwetsbaar. Verder zijn de zeilen door gebruik en ouderdom aan reparaties toe. Reden genoeg voor u om ruimschoots onze heerlijke snert en worst te kopen en onze monumenten te steunen”, aldus het comité.

Voor 15 euro koopt u 2 liter snert en 3 worsten. Mensen van buiten Veessen kunnen bij de molen snert kopen. Als u dat wilt, kunt u uw bestelling ook vooraf opgeven bij Evert Schuurhuis, evertsch_812@hotmail.com, tel. 0578-694495. De snert en worst komen van slagerij Ter Weele in Oene. 

Het Molencomité wil u ook wijzen op de mogelijkheid om vriend van de molen te worden. Voor een minimumbedrag van 10 euro per jaar bent u vriend en ontvangt u een digitale nieuwsbrief, een gratis pannenkoek op molendag én draagt u bij aan het behoud van dit cultureel erfgoed. Het is een goed doel dat u kunt aftrekken van de belasting. (ANBI nr 007250277). De vrijwilliger die u de snert levert, kan ook voor inschrijfformulieren zorgen. Formulieren liggen ook bij Evert Schuurhuis, Borchgraverweg 4 in Heerde, Rik Thybaut, Kerkstraat 21 Veessen, en bij de molenaar Gerrit Kouwenhoven, IJsseldijk 26 in Veessen, naast de molen.
 

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken