achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Steun Rabobank voor regionale samenwerking

De toeristische organisaties in de gemeenten Hattem, Heerde en Epe en de Rabobank houden op 17 november vanaf 14:00 uur een bijeenkomst over regionale samenwerking.

De provincie Gelderland gaat de komende jaren miljoenen investeren in de toeristische ontwikkeling van de Veluwe. En daarmee krijgt ook de regio Noord-Oost Veluwe een dot van een kans. Reden voor de toeristische organisaties in Hattem, Heerde en Epe om samen met de Rabobank de horeca en recreatiebedrijven uit te dagen. Rond Uit Hattem, Wij zijn Heerde en de stichting Promotie gemeente Epe houden met steun van de Rabobank op donderdagmiddag 17 november een bijeenkomst in De Keet van Heerde. Het motto is 'Kansen voor de horeca en recreatie op de Noord-Oost Veluwe 2017-2020'.

Kansen zijn er dus volop maar wat zijn de voorwaarden om er een succes van te maken? Daar zul je aan moeten werken. Hubald van Ark en Annemarie Kuijer zullen namens de Rabobank de bijeenkomst begeleiden en hebben zich grondig voorbereid. "Samenwerking is de sleutel en ondernemerschap de basis. Als ondernemer moet je blijven vernieuwen en investeren in kwaliteit. Dan kun je als ondernemer een goede boterham verdienen", zegt Hubald. Die meldt dat de Rabobank graag is ingegaan op het initiatief van voorzitter Cees Bol van Wij zijn Heerde. "Die kwam bij ons met de vraag hoe de samenwerking te bevorderen. En als Rabobank hebben we nauwe contacten met de bedrijven, meer dan de helft van de sector zit wel bij onze bank. Vandaar dat we graag onze steun hebben toegezegd", vertelt van Ark.

Annemarie Kuijer zal de aanwezigen mee nemen in de trends als het gaat om horeca en toerisme. En hameren op de noodzaak om de krachten te bundelen als het gaat om marketing. Om dat te onderbouwen zal Bastiaan Overeem van Visit Veluwe aanwezig zijn. Hij gaat vertellen hoe deze organisatie bezig is de Noord-Oost Veluwe mee te nemen in de toeristische samenwerking en marketing, zowel nationaal als internationaal. Dan is het aan de regio om de bal over te nemen, zegt Hubald van Ark. "Wij zullen Visit Veluwe moeten voeden met wat we te bieden hebben. Daarbij moet iedereen wel de urgentie beseffen. Nu niet aanhaken is de boot missen".

 

Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.