achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Kleindierenshow

Kleindierenvereniging Vaassen en omstreken eert leden tijdens opening clubshow

Kleindierenvereniging Vaassen en Omstreken houden op 4 en 5 november 2016 haar clubtentoonstelling in gebouw de Rank, Torenstraat 15 in Vaassen.

Zevenentwintig leden van de vereniging hebben weer hun mooiste dieren ingezonden en gaan erom strijden wie er dit jaar weer de mooiste hoender, dwerghoender, sierduif of konijn showt. Tijdens de opening worden enkele jubilarissen in het zonnetje gezet i.v.m. hun 25 en 50 jarig lidmaatschap bij de vereniging, dit zijn de heren H. Schoneville en H. Smit.

Op vrijdag 4 november worden de dieren gekeurd door vier verschillende keurmeesters. Dit jaar zullen de  konijnen worden gekeurd door dhr. J. Vijfvinkel en dhr. H.G.M. de Klein. Bij de hoenders hebben we dit jaar  dhr. W. Voskamp uitgenodigd. Voor de 43 ingezonden sierduiven komt dhr. A.S.M van Apeldoorn om deze dieren te voorzien van een predicaat.

Voor de opening op vrijdagavond 4 november is dit jaar dhr. J. Visser, journalist  van de Stentor uitgenodigd, hij zal voor ons een woordje doen tijdens deze opening.

De  opening is om 20.00 uur in de Rank en vanaf 20.30 uur vrijdagavond is iedereen van harte welkom om de gekeurde dieren te bewonderen.

Toegang is gratis.

Vrijdag             4  november        van 20.30  tot 22.00 uur.

Zaterdag          5  november        van 10.00   tot 15.00 uur.

Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.