achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Groot feest De Regenboog

Op zaterdag 15 oktober vierde koor De Regenboog haar 15-jarig bestaan. Het koor deed dat met een jubileumconcert in de Theaterzaal van MFA De Heerd in Heerde

Burgemeester Peijnenburg sprak het jubilerende koor toe. Alle koorleden ontvingen een herinneringsmedaille en maar liefst 18 trouwe leden van het eerste uur werden extra in het zonnetje gezet met een oorkonde en een mooi boeket bloemen. Het publiek, onder wie Herman Riphagen en Ina Mijnheer, voormalig dirigent en begeleider van het koor, genoot zichtbaar van het enthousiasme waarmee sommige liedjes werden gespeeld en gezongen. Maar er was ook breekbaar repertoir, waarbij het muisstil was onder de ruim 300 bezoekers. In het tweede deel van het programma werden de koorleden verrast door ‘De andere Van Duin show’, van Bart Juwett, imitator van André van Duin. Samen met Harold Verwoert wist hij het publiek menigmaal een schaterlach te ontlokken. Het was al met al een prachtig feest, dat niet snel vergeten zal worden.

De Regenboog is een koor waarin anders begaafden uit Heerde en de wijde omgeving, zoals Vaassen, Elburg, Doornspijk, Wezep en Oldebroek met elkaar muziek maken. Efron Nitrauw leidt het koor en hij wordt op de piano ondersteund door Wilbert Magré.

Meer informatie over dit koor vindt u op www.koorderegenboog.nl

Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.