achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Overeenstemming over Rivierfront Veessen

De overeenkomst voor de ontwikkeling van het Rivierfront Veessen is door alle deelnemers getekend. Dit betekent dat de plannen definitief door kunnen gaan.

Overeenstemming over Rivierfront Veessen

Er wordt hard aan gewerkt om het project in 2017 uit te kunnen voeren. Op 26 oktober kunnen de inwoners van Veessen, Wapenveld en andere geïnteresseerden de plannen bekijken tijdens een inloopbijeenkomst.

Plannen Rivierfront Veessen
In de afgelopen periode hebben de verschillende partijen (waaronder de gemeente Heerde, provincie Gelderland, IJsselzicht, IJsselhoeve, Geldersch Landschap, het waterschap) hard gewerkt aan een gezamenlijk plan voor Veessen, waarbij het Rivierfront wordt ontwikkeld tot een recreatieve rust- en pleisterplaats. Hierbij is ook een stichting van inwoners van Veessen nauw betrokken, die op vrijwillige basis de haven wil exploiteren.

Overeenkomst
Met alle partijen is nu definitief overeenstemming bereikt over zaken als de aankoop van gronden, het overnemen van de exploitatie van de haven, de manier waarop de haven in de toekomst wordt geëxploiteerd en over het uitvoeren van werkzaamheden om openbare voorzieningen in het gebied te realiseren.

Nu alle seinen op groen staan kan de voorbereidingsfase worden afgesloten en worden begonnen met de voorbereidingen op de aanbesteding en aansluitend de uitvoering. Uiterlijk eind 2017 moeten alle werkzaamheden zijn afgerond.

Inloopavond
Op 26 oktober houdt de gemeente Heerde een inloopavond voor iedereen die de plannen wil inzien. Op de plannen wordt ook een nadere toelichting gegeven. Het tijdstip en de locatie worden later bekend gemaakt.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.