achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Muziekliefhebbers starten internetradiostation

Musicboxz zet in op kwaliteit

Zet muziekliefhebbers in één kamer en al gauw buitelen jaarlijstjes, favoriete nummers en prikkelende anekdotes over artiesten over tafel. Dat scenario kwam meerdere malen voor wanneer Epenaren Jan-Egbert Kieskamp, Yoka van Beek, Arjan Wittingen, Wezeper Marcel Hergaarden en Vaassenaar René Wagenaar bij elkaar op bezoek waren. Nu wordt al hun muziekkennis samengebald en ook nog eens ‘de ether’ ingeslingerd: ze beginnen een eigen muziekzender: Musicboxz.

Allen waren de afgelopen jaren direct of indirect actief als radiopresentator en dj. En ineens bleek dat men, naast al die interessante muziekgesprekken, eenzelfde droom had: het starten van een eigen muziekstation. Niet meer ouderwets via een aloude FM-frequentie, maar juist flexibel en overal te beluisteren: streaming op het internet, dus.
Het vijftal droomde overigens maar kort. De muziekideeën werden opvallend snel concreet: Musicboxz internetradio is op dit moment volop in ontwikkeling. Per december gaat het station 24 uur per dag draaien. Erg belangrijk, volgens het vijftal? “We streven naar muzikale kwaliteit, we willen muziekstromingen aan bod laten komen die weinig aandacht krijgen en we ondersteunen Nederlands talent.”

Thematische playlisten
Met vijf presentatoren vul je wekelijks natuurlijk geen 168 uur radio. Dat betekent dat ze op dit moment veel tijd besteden aan het samenstellen van thematische playlisten die, ook zonder presentator, kunnen draaien. “Gebruikmaken van Radio Gelderland of een andere zender ter opvulling is bij ons geen optie. We houden alles in eigen hand en kiezen daarmee voor de moeilijke weg. Toch zal dat door de luisteraar ook gewaardeerd worden”, aldus het vijftal.
Maar daarnaast zijn eigen programma’s (zoals ‘Boogieland’ van René Wagenaar en ‘Wittingen Draait Terug’ van Arjan Wittingen) én live-uitzendingen op locatie de belangrijkste pijlers van dit radiostation. “Natuurlijk zoeken we ook naar nieuwe radiotalenten die bij Musicboxz programma’s kunnen gaan maken.” Zeer verschillende programma’s en dj’s worden hierdoor perfect verenigd met verrassend diverse muziekstijlen. Musicboxz brengt kortom ‘out of the box internetradio’, zoals het vijftal zelf zegt.

Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.