achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Muziekliefhebbers starten internetradiostation

Musicboxz zet in op kwaliteit

Zet muziekliefhebbers in één kamer en al gauw buitelen jaarlijstjes, favoriete nummers en prikkelende anekdotes over artiesten over tafel. Dat scenario kwam meerdere malen voor wanneer Epenaren Jan-Egbert Kieskamp, Yoka van Beek, Arjan Wittingen, Wezeper Marcel Hergaarden en Vaassenaar René Wagenaar bij elkaar op bezoek waren. Nu wordt al hun muziekkennis samengebald en ook nog eens ‘de ether’ ingeslingerd: ze beginnen een eigen muziekzender: Musicboxz.

Allen waren de afgelopen jaren direct of indirect actief als radiopresentator en dj. En ineens bleek dat men, naast al die interessante muziekgesprekken, eenzelfde droom had: het starten van een eigen muziekstation. Niet meer ouderwets via een aloude FM-frequentie, maar juist flexibel en overal te beluisteren: streaming op het internet, dus.
Het vijftal droomde overigens maar kort. De muziekideeën werden opvallend snel concreet: Musicboxz internetradio is op dit moment volop in ontwikkeling. Per december gaat het station 24 uur per dag draaien. Erg belangrijk, volgens het vijftal? “We streven naar muzikale kwaliteit, we willen muziekstromingen aan bod laten komen die weinig aandacht krijgen en we ondersteunen Nederlands talent.”

Thematische playlisten
Met vijf presentatoren vul je wekelijks natuurlijk geen 168 uur radio. Dat betekent dat ze op dit moment veel tijd besteden aan het samenstellen van thematische playlisten die, ook zonder presentator, kunnen draaien. “Gebruikmaken van Radio Gelderland of een andere zender ter opvulling is bij ons geen optie. We houden alles in eigen hand en kiezen daarmee voor de moeilijke weg. Toch zal dat door de luisteraar ook gewaardeerd worden”, aldus het vijftal.
Maar daarnaast zijn eigen programma’s (zoals ‘Boogieland’ van René Wagenaar en ‘Wittingen Draait Terug’ van Arjan Wittingen) én live-uitzendingen op locatie de belangrijkste pijlers van dit radiostation. “Natuurlijk zoeken we ook naar nieuwe radiotalenten die bij Musicboxz programma’s kunnen gaan maken.” Zeer verschillende programma’s en dj’s worden hierdoor perfect verenigd met verrassend diverse muziekstijlen. Musicboxz brengt kortom ‘out of the box internetradio’, zoals het vijftal zelf zegt.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken