achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Muziekliefhebbers starten internetradiostation

Musicboxz zet in op kwaliteit

Zet muziekliefhebbers in één kamer en al gauw buitelen jaarlijstjes, favoriete nummers en prikkelende anekdotes over artiesten over tafel. Dat scenario kwam meerdere malen voor wanneer Epenaren Jan-Egbert Kieskamp, Yoka van Beek, Arjan Wittingen, Wezeper Marcel Hergaarden en Vaassenaar René Wagenaar bij elkaar op bezoek waren. Nu wordt al hun muziekkennis samengebald en ook nog eens ‘de ether’ ingeslingerd: ze beginnen een eigen muziekzender: Musicboxz.

Allen waren de afgelopen jaren direct of indirect actief als radiopresentator en dj. En ineens bleek dat men, naast al die interessante muziekgesprekken, eenzelfde droom had: het starten van een eigen muziekstation. Niet meer ouderwets via een aloude FM-frequentie, maar juist flexibel en overal te beluisteren: streaming op het internet, dus.
Het vijftal droomde overigens maar kort. De muziekideeën werden opvallend snel concreet: Musicboxz internetradio is op dit moment volop in ontwikkeling. Per december gaat het station 24 uur per dag draaien. Erg belangrijk, volgens het vijftal? “We streven naar muzikale kwaliteit, we willen muziekstromingen aan bod laten komen die weinig aandacht krijgen en we ondersteunen Nederlands talent.”

Thematische playlisten
Met vijf presentatoren vul je wekelijks natuurlijk geen 168 uur radio. Dat betekent dat ze op dit moment veel tijd besteden aan het samenstellen van thematische playlisten die, ook zonder presentator, kunnen draaien. “Gebruikmaken van Radio Gelderland of een andere zender ter opvulling is bij ons geen optie. We houden alles in eigen hand en kiezen daarmee voor de moeilijke weg. Toch zal dat door de luisteraar ook gewaardeerd worden”, aldus het vijftal.
Maar daarnaast zijn eigen programma’s (zoals ‘Boogieland’ van René Wagenaar en ‘Wittingen Draait Terug’ van Arjan Wittingen) én live-uitzendingen op locatie de belangrijkste pijlers van dit radiostation. “Natuurlijk zoeken we ook naar nieuwe radiotalenten die bij Musicboxz programma’s kunnen gaan maken.” Zeer verschillende programma’s en dj’s worden hierdoor perfect verenigd met verrassend diverse muziekstijlen. Musicboxz brengt kortom ‘out of the box internetradio’, zoals het vijftal zelf zegt.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.