achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Lokaal en Natuurlijk Boerderijvlees

Een duurzame hobby

De hobby van Heerdenaar Hans Wichers begint aardig uit de hand te lopen. 41 koeien heeft hij nu. Zo'n 15 meer dan vorig jaar. “Ik heb in de tussentijd niet stilgezeten.”, aldus de duurzame hobby boer.

Zo heeft heeft hij recent groots uitgepakt op het sociale Internet. De facebook pagina (facebook.com/natuurlijkboerderijvlees) is voorzien van relevante inhoud zoals filmpjes en nuttige informatie over de producten, en sinds een week staat hij ook op Twitter (@eerlijk_vlees). Op beide platformen heeft hij onder andere een win actie lopen. Een waardebon van 20 EURO kun je winnen. En het is nog niet te laat om mee te doen. Het mooie van sociale media is dat de hobbyist een directe relatie kan onderhouden met zijn klanten. En het is ook prachtig om mooie filmpjes van de koeien te tonen.

Een hobby is het echter nog steeds,  "Er van rondkomen kan nog niet", aldus de duurzaam hobbyist, "al zou ik dat wel willen!". De gepassioneerde dierenvriend is naast zijn hobby nog steeds monteur. Maar uitbreiden doet hij wel. Recent is het weideoppervlak uitgebreid met een hectare vers grasland op Landgoed De Koerberg. "Zo helpen wij elkaar". De koeien van Wichers mogen daar het hele jaar grazen en de weide eigenaar ontvangt een bedrag aan vlees en/of zuivelproducten. Uiteraard onder bepaalde voorwaarden. Zo laat Hans zijn koeien alleen grazen in weides waar geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. "Wichers Natuurlijk Boerderijvlees is immers puur natuur en van hoge kwaliteit."

Om deze laatste reden heeft Hans Wichers gekozen voor koeien van het Blaarkop ras. Al in de tijd van de Oostindie Vaarders stond deze koe bekend om zijn hoge kwaliteit melk, maar het is vooral de kwaliteit van het vlees waar de Blaarkop koe in uitblinkt. Heerlijk mals en superieur in smaak. Het gerucht gaat dat ook een bekende sterren chef uit de regio koos voor het vlees van de Heerdenaar. "Daar kan ik helaas niets over zeggen", is de reactie van Wichers. "Maar dat het vlees van mijn koeien heel goed smaakt kan ik bevestigen!" Graag zou hij in contact komen met meer horeca ondernemers. "Het is toch prachtig om zulk mooi vlees te serveren!"

U kunt de producten van Wichers online bestellen via www.natuurlijkboerderijvlees.nl en afhalen aan de Plakkenweg 9 in Heerde op weekdagen tussen 19:00 en 20:00 en op zaterdag tussen 18:00 en 20:00.