achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Lokaal en Natuurlijk Boerderijvlees

Een duurzame hobby

De hobby van Heerdenaar Hans Wichers begint aardig uit de hand te lopen. 41 koeien heeft hij nu. Zo'n 15 meer dan vorig jaar. “Ik heb in de tussentijd niet stilgezeten.”, aldus de duurzame hobby boer.

Zo heeft heeft hij recent groots uitgepakt op het sociale Internet. De facebook pagina (facebook.com/natuurlijkboerderijvlees) is voorzien van relevante inhoud zoals filmpjes en nuttige informatie over de producten, en sinds een week staat hij ook op Twitter (@eerlijk_vlees). Op beide platformen heeft hij onder andere een win actie lopen. Een waardebon van 20 EURO kun je winnen. En het is nog niet te laat om mee te doen. Het mooie van sociale media is dat de hobbyist een directe relatie kan onderhouden met zijn klanten. En het is ook prachtig om mooie filmpjes van de koeien te tonen.

Een hobby is het echter nog steeds,  "Er van rondkomen kan nog niet", aldus de duurzaam hobbyist, "al zou ik dat wel willen!". De gepassioneerde dierenvriend is naast zijn hobby nog steeds monteur. Maar uitbreiden doet hij wel. Recent is het weideoppervlak uitgebreid met een hectare vers grasland op Landgoed De Koerberg. "Zo helpen wij elkaar". De koeien van Wichers mogen daar het hele jaar grazen en de weide eigenaar ontvangt een bedrag aan vlees en/of zuivelproducten. Uiteraard onder bepaalde voorwaarden. Zo laat Hans zijn koeien alleen grazen in weides waar geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. "Wichers Natuurlijk Boerderijvlees is immers puur natuur en van hoge kwaliteit."

Om deze laatste reden heeft Hans Wichers gekozen voor koeien van het Blaarkop ras. Al in de tijd van de Oostindie Vaarders stond deze koe bekend om zijn hoge kwaliteit melk, maar het is vooral de kwaliteit van het vlees waar de Blaarkop koe in uitblinkt. Heerlijk mals en superieur in smaak. Het gerucht gaat dat ook een bekende sterren chef uit de regio koos voor het vlees van de Heerdenaar. "Daar kan ik helaas niets over zeggen", is de reactie van Wichers. "Maar dat het vlees van mijn koeien heel goed smaakt kan ik bevestigen!" Graag zou hij in contact komen met meer horeca ondernemers. "Het is toch prachtig om zulk mooi vlees te serveren!"

U kunt de producten van Wichers online bestellen via www.natuurlijkboerderijvlees.nl en afhalen aan de Plakkenweg 9 in Heerde op weekdagen tussen 19:00 en 20:00 en op zaterdag tussen 18:00 en 20:00.

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.