achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Kandidaten Vrijwilligersprijs 2016 gezocht

Wie tilt Heerde over de gemeentegrenzen heen? ‘Promotie van Heerde’, dat is het thema van de Vrijwilligersprijs gemeente Heerde 2016.

De jury is op zoek naar inwoners van de gemeente Heerde die zich als vrijwilliger inzetten en daarmee de gemeente Heerde promoten, over de gemeentegrenzen heen. 

Iedereen die zo’n kandidaat kent kan diegene vóór 3 november voordragen voor de Vrijwilligersprijs 2016. Dat kan heel eenvoudig via een formulier op de website www.heerde.nl/vrijwilligersprijs.

Pluim voor kinderen en jongeren
Voor kinderen en jongeren tussen de vier en zeventien jaar die zich belangeloos inzetten voor anderen, is er de Pluim.

Penning, oorkonde en geldbedrag
Vrijwilligers of groepen vrijwilligers, verenigingen of instellingen die zich belangeloos inzetten voor de promotie van de gemeente Heerde, ze mogen allemaal worden genomineerd. De winnende vrijwilliger of groep vrijwilligers krijgt als prijs een penning, een oorkonde en een geldbedrag. 

Bij de Vrijwilligersprijs zijn de te winnen bedragen als volgt: bij één vrijwilliger gaat het om een geldbedrag ter waarde van € 100,-, de organisatie die de winnende vrijwilliger aandraagt, krijgt hiervoor € 200,- die ze kan inzetten voor werving, begeleiding en behoud van vrijwilligers in haar eigen organisatie. Als het een organisatie of groep vrijwilligers is die wint, gaat het om een geldbedrag van € 300,-. die ze ook kan inzetten voor werving, begeleiding en behoud van vrijwilligers in haar eigen organisatie.

Jury
Wie de genomineerden zijn bepaalt een jury en uiteindelijk wijst het college van burgemeester en wethouders een winnaar aan. De jury bestaat uit wethouder Jan Berkhoff en de winnaars van de afgelopen twee jaar.

Aanmelding
Wie iemand weet die erkenning en aandacht verdient, kan dat vóór 3 november melden via de website www.heerde.nl/vrijwilligersprijs. Wie niet beschikt over internet kan het aanmeldformulier ook opvragen bij de secretaris van de Adviescommissie vrijwilligersprijs, Henriëtte Bresser-Dingerink, gemeente Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde. Dit kan ook telefonisch (0578 69 94 94)  of per e-mail kabinet@heerde.nl.
 

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.