achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Kandidaten Vrijwilligersprijs 2016 gezocht

Wie tilt Heerde over de gemeentegrenzen heen? ‘Promotie van Heerde’, dat is het thema van de Vrijwilligersprijs gemeente Heerde 2016.

De jury is op zoek naar inwoners van de gemeente Heerde die zich als vrijwilliger inzetten en daarmee de gemeente Heerde promoten, over de gemeentegrenzen heen. 

Iedereen die zo’n kandidaat kent kan diegene vóór 3 november voordragen voor de Vrijwilligersprijs 2016. Dat kan heel eenvoudig via een formulier op de website www.heerde.nl/vrijwilligersprijs.

Pluim voor kinderen en jongeren
Voor kinderen en jongeren tussen de vier en zeventien jaar die zich belangeloos inzetten voor anderen, is er de Pluim.

Penning, oorkonde en geldbedrag
Vrijwilligers of groepen vrijwilligers, verenigingen of instellingen die zich belangeloos inzetten voor de promotie van de gemeente Heerde, ze mogen allemaal worden genomineerd. De winnende vrijwilliger of groep vrijwilligers krijgt als prijs een penning, een oorkonde en een geldbedrag. 

Bij de Vrijwilligersprijs zijn de te winnen bedragen als volgt: bij één vrijwilliger gaat het om een geldbedrag ter waarde van € 100,-, de organisatie die de winnende vrijwilliger aandraagt, krijgt hiervoor € 200,- die ze kan inzetten voor werving, begeleiding en behoud van vrijwilligers in haar eigen organisatie. Als het een organisatie of groep vrijwilligers is die wint, gaat het om een geldbedrag van € 300,-. die ze ook kan inzetten voor werving, begeleiding en behoud van vrijwilligers in haar eigen organisatie.

Jury
Wie de genomineerden zijn bepaalt een jury en uiteindelijk wijst het college van burgemeester en wethouders een winnaar aan. De jury bestaat uit wethouder Jan Berkhoff en de winnaars van de afgelopen twee jaar.

Aanmelding
Wie iemand weet die erkenning en aandacht verdient, kan dat vóór 3 november melden via de website www.heerde.nl/vrijwilligersprijs. Wie niet beschikt over internet kan het aanmeldformulier ook opvragen bij de secretaris van de Adviescommissie vrijwilligersprijs, Henriëtte Bresser-Dingerink, gemeente Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde. Dit kan ook telefonisch (0578 69 94 94)  of per e-mail kabinet@heerde.nl.
 

Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.