achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Kandidaten Vrijwilligersprijs 2016 gezocht

Wie tilt Heerde over de gemeentegrenzen heen? ‘Promotie van Heerde’, dat is het thema van de Vrijwilligersprijs gemeente Heerde 2016.

De jury is op zoek naar inwoners van de gemeente Heerde die zich als vrijwilliger inzetten en daarmee de gemeente Heerde promoten, over de gemeentegrenzen heen. 

Iedereen die zo’n kandidaat kent kan diegene vóór 3 november voordragen voor de Vrijwilligersprijs 2016. Dat kan heel eenvoudig via een formulier op de website www.heerde.nl/vrijwilligersprijs.

Pluim voor kinderen en jongeren
Voor kinderen en jongeren tussen de vier en zeventien jaar die zich belangeloos inzetten voor anderen, is er de Pluim.

Penning, oorkonde en geldbedrag
Vrijwilligers of groepen vrijwilligers, verenigingen of instellingen die zich belangeloos inzetten voor de promotie van de gemeente Heerde, ze mogen allemaal worden genomineerd. De winnende vrijwilliger of groep vrijwilligers krijgt als prijs een penning, een oorkonde en een geldbedrag. 

Bij de Vrijwilligersprijs zijn de te winnen bedragen als volgt: bij één vrijwilliger gaat het om een geldbedrag ter waarde van € 100,-, de organisatie die de winnende vrijwilliger aandraagt, krijgt hiervoor € 200,- die ze kan inzetten voor werving, begeleiding en behoud van vrijwilligers in haar eigen organisatie. Als het een organisatie of groep vrijwilligers is die wint, gaat het om een geldbedrag van € 300,-. die ze ook kan inzetten voor werving, begeleiding en behoud van vrijwilligers in haar eigen organisatie.

Jury
Wie de genomineerden zijn bepaalt een jury en uiteindelijk wijst het college van burgemeester en wethouders een winnaar aan. De jury bestaat uit wethouder Jan Berkhoff en de winnaars van de afgelopen twee jaar.

Aanmelding
Wie iemand weet die erkenning en aandacht verdient, kan dat vóór 3 november melden via de website www.heerde.nl/vrijwilligersprijs. Wie niet beschikt over internet kan het aanmeldformulier ook opvragen bij de secretaris van de Adviescommissie vrijwilligersprijs, Henriëtte Bresser-Dingerink, gemeente Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde. Dit kan ook telefonisch (0578 69 94 94)  of per e-mail kabinet@heerde.nl.