achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Kerstconcert Expecto

Exspecto zingt op 10 december het Weihnachtsoratorium van Bach

Na de succesvolle uitvoering van de Matthäus Passion maart jl., is het koor Exspecto uit Epe druk in de weer gebleven met het studeren van noten van Bach. Waar Exspecto menig luisteraar tot tranen toe roerde bij het concert van het prachtige werk Matthäus Passion, zal het koor op 10 december a.s. de vreugde van Bach laten horen in de Grote Kerk in Epe. De koorleden werken hard aan het zich eigen maken van de noten van het vrolijke, op een heel ander level ontroerende, maar ook technisch uitdagende Weihnachtsoratorium.

 

Op Korendag, 5 september j.l. in de Grote Kerk in Epe, liet Exspecto al een aantal koralen en het prachtige koordeel ‘Ehre sei dir, Gott, gesungen’, uit het vijfde deel van het Weihnachtsoratorium horen. Uiteraard met de bedoeling om mensen warm te laten lopen voor het concert in december. Na dit optreden kreeg het koor al vele positieve reacties vanuit het publiek. Met nog diverse repetities te gaan kan Exspecto met zekerheid beloven dat de noten en performance tijdens het concert op 10 december alleen maar beter en mooier zullen zijn.

 

Exspecto zingt dan de delen 1, 3 en 5 van het Weihnachtsoratorium in de Grote Kerk in Epe. Hierbij zal het koor begeleid worden door Kammerphilharmonie Emsland. Dit orkest heeft Exspecto al eerder begeleid en heeft altijd voor een prachtige uitvoering en ervaring voor het publiek gezorgd. Daarnaast heeft Exspecto weer een aantal bijzondere solisten gevraagd om het klassieke werk van Bach tot een schitterend geheel te maken: Judith Sportel als sopraan, Franka van Essen als alt, Eyjolfur Eyjolfsson als tenor en Bert van de Wetering als bas.

 

Bent u na Korendag nieuwsgierig naar wat Exspecto nog meer te brengen heeft? Of heeft u al eerder genoten van één van de concerten van Exspecto en kunt u niet wachten tot het volgende concert? Houdt u dan zaterdagavond 10 december vanaf 20.00 uur vrij in uw agenda. Ook deze uitvoering belooft weer een prachtig, vrolijk, maar ook ontroerend concert te worden. Wij hopen vele van u dan te zien.

 

Kaarten kosten in de voorverkoop 20 euro (kinderen tot 18 jaar en studenten 15 euro) en zijn te bestellen via info@exspecto-epe.nl of 06-50245805.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken