achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Kerstconcert Expecto

Exspecto zingt op 10 december het Weihnachtsoratorium van Bach

Na de succesvolle uitvoering van de Matthäus Passion maart jl., is het koor Exspecto uit Epe druk in de weer gebleven met het studeren van noten van Bach. Waar Exspecto menig luisteraar tot tranen toe roerde bij het concert van het prachtige werk Matthäus Passion, zal het koor op 10 december a.s. de vreugde van Bach laten horen in de Grote Kerk in Epe. De koorleden werken hard aan het zich eigen maken van de noten van het vrolijke, op een heel ander level ontroerende, maar ook technisch uitdagende Weihnachtsoratorium.

 

Op Korendag, 5 september j.l. in de Grote Kerk in Epe, liet Exspecto al een aantal koralen en het prachtige koordeel ‘Ehre sei dir, Gott, gesungen’, uit het vijfde deel van het Weihnachtsoratorium horen. Uiteraard met de bedoeling om mensen warm te laten lopen voor het concert in december. Na dit optreden kreeg het koor al vele positieve reacties vanuit het publiek. Met nog diverse repetities te gaan kan Exspecto met zekerheid beloven dat de noten en performance tijdens het concert op 10 december alleen maar beter en mooier zullen zijn.

 

Exspecto zingt dan de delen 1, 3 en 5 van het Weihnachtsoratorium in de Grote Kerk in Epe. Hierbij zal het koor begeleid worden door Kammerphilharmonie Emsland. Dit orkest heeft Exspecto al eerder begeleid en heeft altijd voor een prachtige uitvoering en ervaring voor het publiek gezorgd. Daarnaast heeft Exspecto weer een aantal bijzondere solisten gevraagd om het klassieke werk van Bach tot een schitterend geheel te maken: Judith Sportel als sopraan, Franka van Essen als alt, Eyjolfur Eyjolfsson als tenor en Bert van de Wetering als bas.

 

Bent u na Korendag nieuwsgierig naar wat Exspecto nog meer te brengen heeft? Of heeft u al eerder genoten van één van de concerten van Exspecto en kunt u niet wachten tot het volgende concert? Houdt u dan zaterdagavond 10 december vanaf 20.00 uur vrij in uw agenda. Ook deze uitvoering belooft weer een prachtig, vrolijk, maar ook ontroerend concert te worden. Wij hopen vele van u dan te zien.

 

Kaarten kosten in de voorverkoop 20 euro (kinderen tot 18 jaar en studenten 15 euro) en zijn te bestellen via info@exspecto-epe.nl of 06-50245805.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.