achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Kerstconcert Expecto

Exspecto zingt op 10 december het Weihnachtsoratorium van Bach

Na de succesvolle uitvoering van de Matthäus Passion maart jl., is het koor Exspecto uit Epe druk in de weer gebleven met het studeren van noten van Bach. Waar Exspecto menig luisteraar tot tranen toe roerde bij het concert van het prachtige werk Matthäus Passion, zal het koor op 10 december a.s. de vreugde van Bach laten horen in de Grote Kerk in Epe. De koorleden werken hard aan het zich eigen maken van de noten van het vrolijke, op een heel ander level ontroerende, maar ook technisch uitdagende Weihnachtsoratorium.

 

Op Korendag, 5 september j.l. in de Grote Kerk in Epe, liet Exspecto al een aantal koralen en het prachtige koordeel ‘Ehre sei dir, Gott, gesungen’, uit het vijfde deel van het Weihnachtsoratorium horen. Uiteraard met de bedoeling om mensen warm te laten lopen voor het concert in december. Na dit optreden kreeg het koor al vele positieve reacties vanuit het publiek. Met nog diverse repetities te gaan kan Exspecto met zekerheid beloven dat de noten en performance tijdens het concert op 10 december alleen maar beter en mooier zullen zijn.

 

Exspecto zingt dan de delen 1, 3 en 5 van het Weihnachtsoratorium in de Grote Kerk in Epe. Hierbij zal het koor begeleid worden door Kammerphilharmonie Emsland. Dit orkest heeft Exspecto al eerder begeleid en heeft altijd voor een prachtige uitvoering en ervaring voor het publiek gezorgd. Daarnaast heeft Exspecto weer een aantal bijzondere solisten gevraagd om het klassieke werk van Bach tot een schitterend geheel te maken: Judith Sportel als sopraan, Franka van Essen als alt, Eyjolfur Eyjolfsson als tenor en Bert van de Wetering als bas.

 

Bent u na Korendag nieuwsgierig naar wat Exspecto nog meer te brengen heeft? Of heeft u al eerder genoten van één van de concerten van Exspecto en kunt u niet wachten tot het volgende concert? Houdt u dan zaterdagavond 10 december vanaf 20.00 uur vrij in uw agenda. Ook deze uitvoering belooft weer een prachtig, vrolijk, maar ook ontroerend concert te worden. Wij hopen vele van u dan te zien.

 

Kaarten kosten in de voorverkoop 20 euro (kinderen tot 18 jaar en studenten 15 euro) en zijn te bestellen via info@exspecto-epe.nl of 06-50245805.

Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.