achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Veluws Wild - Van Bos tot Bord

Ontdek en ervaar met Wildproeverij de wereld van authentiek Veluws Wild

Gedurende het jachtseizoen organiseren Marlies IJzerman uit Oene en Jacqueline Korte uit Elspeet een aantal wildproeverijen, waarbij deelnemers een unieke wildbeleving wordt geboden. Diep verscholen in de Veluwse bossen nabij Elspeet worden deelnemers gedurende een middag en avond ondergedompeld in alles wat met Veluws Wild te maken heeft. Van gebied- en faunabeheer, jacht en een nazoekdemonstratie met zweethonden, tot en met het slachten van een hert en wild zwijn en het bij haardvuur in de knusse jachthut nuttigen van een heerlijke wildbraad met bijpassende bieren en wijnen. De dames hebben in Slagerij Ter Weele, Wijnkoperij Kroese, Geldersch Landschap en Kasteelen en het Eper Bier Collectief een aantal enthousiaste partners gevonden die tijdens de wildproeverijen act de présence zullen geven. Voor het complete middag- en avondprogramma rekenen de dames een totaalprijs van € 75,- per deelnemer. Weliswaar iets meer dan in een regulier restaurant, maar in verhouding tot wat het complete middag- en avondprogramma aanbiedt een zeer schappelijke prijs. De eerste Wildproeverij vindt plaats op zaterdag 29 oktober, voor dit evenement hebben zich inmiddels al 14 mensen ingeschreven. Op zaterdag 17 december en zaterdag 4 februari volgen de andere proeverijen. Tickets zijn te reserveren via www.wildproeverij.nl 

Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.