achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Deel opbrengst SamenLoop voor De Zonnesteen

Inloophuis De Zonnesteen in Hattem ontving op 29 september een bedrag van 10.000 euro namens de SamenLoop voor Hoop Heerde 2016.

HEERDE Herman Haverkort en Els Beekman, voorzitter en coördinator bij Inloophuis De Zonnesteen, mochten donderdag 29 september een bedrag van 10.000 euro in ontvangst nemen van Jan Oonk, voorzitter van de SamenLoop voor Hoop Heerde 2016. Hij werd vergezeld door Els Hoogink, Teuntje Rietberg en Tirtsa van Doorn, allen commissieleden van de commissie survivors tijdens de SamenLoop. "Een fantastisch bedrag waar we mooie dingen van kunnen organiseren voor onze bezoekers", aldus Els Beekman.

De SamenLoop voor Hoop vond op 3 en 4 juni plaats in het van Meurspark in Heerde. De SamenLoop-commissie heeft al tijdens de voorbereidingsperiode besloten een deel van de opbrengst te willen schenken aan Inloophuis De Zonnesteen in Hattem. Dankzij de inzet van bewoners en bedrijfsleven van de gemeente Heerde werd een bedrag van maar liefst 124.475 euro ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. 10.000 daarvan gaat dus naar De Zonnesteen.
 
Het inloophuis biedt een luisterend oor, een schouder of een glimlach voor mensen die direct of indirect met kanker te maken hebben of hebben gehad. Deze plek staat helemaal los van het medische circuit. Een grote groep getrainde vrijwilligers staat elke week klaar voor een goed gesprek of een leuke, ontspannende activiteit. Iedereen is hier dan ook van harte welkom.
U vindt De Zonnesteen aan de van Galenstraat 40 in Hattem, aan de achterzijde van het Rode Kruis gebouw.
Kijk voor de openingstijden en een overzicht van activiteiten: inloophuisdezonnesteen.nl.

Meer foto's vindt u op: https://samenloopvoorhoop.nl/samenlopen-per-provincie/gelderland/heerde/fotos-samenloop-2016/

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.