achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Kleindierenshow

Op 6, 7 en 8 oktober vindt kleindierenshow ”Midden Veluwe” plaats in de Oranjehal in Wenum Wiesel. De Oranjehal bevindt zich aan de Bentweideweg 25.

Op de dertiende kleindierenshow ”Midden Veluwe” in de Oranjehal in Wenum Wiesel zijn de leden van de kleindierenverenigingen PVA Apeldoorn, Sport en Nut Beekbergen, Twello en Omstreken, Vaassen en Omstreken en de vele vrijwilligers weer actief. Zij zullen de Oranjehal omtoveren tot een grote kleindierenshow met meer dan 1200 ingezonden dieren.

De dieren komen uit het hele land. Zo hebben veel konijnenliefhebbers gehoor gegeven aan de oproep hun konijnen te laten enten voor de bekende konijnenziekte RHD2. Dat is te zien aan het mooie aantal konijnen dat op deze show te zien zal zijn. Al deze dieren worden op donderdag gekeurd en voorzien van een predicaat.

De leden van de aangesloten verenigingen zullen deze dagen dan ook veel werk verzetten om dit allemaal voor elkaar te krijgen. De organisatie hoopt dat het weer een mooie ,maar ook vooral een gezellige show wordt voor de liefhebbers en de vele bezoekers die deze show ieder jaar kent.

Hulp in de knuffelhoek
De leerlingen van het A.O.C. Oost uit Twello geven ook dit jaar weer hun medewerking om deze show tot een succes te maken. Zo zorgen zij er weer voor dat veel kinderen met de dieren kunnen knuffelen in de ingerichte knuffelhoek. In samenwerking met deze leerlingen wordt ook een tuin aangelegd waar u kunt genieten van volières met allerlei soorten vogels van de Apeldoornse Vogelvereniging Kanaria.

Kleurwedstrijd
Ook dit jaar zijn weer kleurplaten uitgedeeld bij de scholen in Apeldoorn, Lieren, Oosterhuizen, Vaassen en Emst voor de jaarlijkse kleurwedstrijd. Alle kleurplaten worden tentoongesteld in de hal. De inzendingen zullen worden beoordeeld door Elly Bos uit Beekbergen. De hoofdprijswinnaars mogen hun prijs ophalen tijdens de showdagen. De prijswinaars van de kleurwedstrijd komen op de site www.kleindierenshowmiddenveluwe.nl te staan.

Naast al dit fraais zijn er ook nog diverse hobbykramen met allerlei leuke spullen uit de omgeving en zal de imkersvereniging Midden Veluwe uit Vaassen aanwezig zijn met een stand.

De opening van de show zal op donderdagavond gebeuren door de directeur van het A.O.C. Oost uit Twello de heer E.A. ter Haar.

Openingstijden
U bent van harte welkom om de sfeer van dit mooie evenement te proeven op:
donderdag 6 oktober van 20.30 uur tot 22.00 uur
op vrijdag 7 oktober van 13.00 uur tot 22.00 uur
op zaterdag 8 oktober van 10.00 uur tot 16.00 uur.