achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Kleindierenshow

Op 6, 7 en 8 oktober vindt kleindierenshow ”Midden Veluwe” plaats in de Oranjehal in Wenum Wiesel. De Oranjehal bevindt zich aan de Bentweideweg 25.

Op de dertiende kleindierenshow ”Midden Veluwe” in de Oranjehal in Wenum Wiesel zijn de leden van de kleindierenverenigingen PVA Apeldoorn, Sport en Nut Beekbergen, Twello en Omstreken, Vaassen en Omstreken en de vele vrijwilligers weer actief. Zij zullen de Oranjehal omtoveren tot een grote kleindierenshow met meer dan 1200 ingezonden dieren.

De dieren komen uit het hele land. Zo hebben veel konijnenliefhebbers gehoor gegeven aan de oproep hun konijnen te laten enten voor de bekende konijnenziekte RHD2. Dat is te zien aan het mooie aantal konijnen dat op deze show te zien zal zijn. Al deze dieren worden op donderdag gekeurd en voorzien van een predicaat.

De leden van de aangesloten verenigingen zullen deze dagen dan ook veel werk verzetten om dit allemaal voor elkaar te krijgen. De organisatie hoopt dat het weer een mooie ,maar ook vooral een gezellige show wordt voor de liefhebbers en de vele bezoekers die deze show ieder jaar kent.

Hulp in de knuffelhoek
De leerlingen van het A.O.C. Oost uit Twello geven ook dit jaar weer hun medewerking om deze show tot een succes te maken. Zo zorgen zij er weer voor dat veel kinderen met de dieren kunnen knuffelen in de ingerichte knuffelhoek. In samenwerking met deze leerlingen wordt ook een tuin aangelegd waar u kunt genieten van volières met allerlei soorten vogels van de Apeldoornse Vogelvereniging Kanaria.

Kleurwedstrijd
Ook dit jaar zijn weer kleurplaten uitgedeeld bij de scholen in Apeldoorn, Lieren, Oosterhuizen, Vaassen en Emst voor de jaarlijkse kleurwedstrijd. Alle kleurplaten worden tentoongesteld in de hal. De inzendingen zullen worden beoordeeld door Elly Bos uit Beekbergen. De hoofdprijswinnaars mogen hun prijs ophalen tijdens de showdagen. De prijswinaars van de kleurwedstrijd komen op de site www.kleindierenshowmiddenveluwe.nl te staan.

Naast al dit fraais zijn er ook nog diverse hobbykramen met allerlei leuke spullen uit de omgeving en zal de imkersvereniging Midden Veluwe uit Vaassen aanwezig zijn met een stand.

De opening van de show zal op donderdagavond gebeuren door de directeur van het A.O.C. Oost uit Twello de heer E.A. ter Haar.

Openingstijden
U bent van harte welkom om de sfeer van dit mooie evenement te proeven op:
donderdag 6 oktober van 20.30 uur tot 22.00 uur
op vrijdag 7 oktober van 13.00 uur tot 22.00 uur
op zaterdag 8 oktober van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.