achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Kleindierenshow

Op 6, 7 en 8 oktober vindt kleindierenshow ”Midden Veluwe” plaats in de Oranjehal in Wenum Wiesel. De Oranjehal bevindt zich aan de Bentweideweg 25.

Op de dertiende kleindierenshow ”Midden Veluwe” in de Oranjehal in Wenum Wiesel zijn de leden van de kleindierenverenigingen PVA Apeldoorn, Sport en Nut Beekbergen, Twello en Omstreken, Vaassen en Omstreken en de vele vrijwilligers weer actief. Zij zullen de Oranjehal omtoveren tot een grote kleindierenshow met meer dan 1200 ingezonden dieren.

De dieren komen uit het hele land. Zo hebben veel konijnenliefhebbers gehoor gegeven aan de oproep hun konijnen te laten enten voor de bekende konijnenziekte RHD2. Dat is te zien aan het mooie aantal konijnen dat op deze show te zien zal zijn. Al deze dieren worden op donderdag gekeurd en voorzien van een predicaat.

De leden van de aangesloten verenigingen zullen deze dagen dan ook veel werk verzetten om dit allemaal voor elkaar te krijgen. De organisatie hoopt dat het weer een mooie ,maar ook vooral een gezellige show wordt voor de liefhebbers en de vele bezoekers die deze show ieder jaar kent.

Hulp in de knuffelhoek
De leerlingen van het A.O.C. Oost uit Twello geven ook dit jaar weer hun medewerking om deze show tot een succes te maken. Zo zorgen zij er weer voor dat veel kinderen met de dieren kunnen knuffelen in de ingerichte knuffelhoek. In samenwerking met deze leerlingen wordt ook een tuin aangelegd waar u kunt genieten van volières met allerlei soorten vogels van de Apeldoornse Vogelvereniging Kanaria.

Kleurwedstrijd
Ook dit jaar zijn weer kleurplaten uitgedeeld bij de scholen in Apeldoorn, Lieren, Oosterhuizen, Vaassen en Emst voor de jaarlijkse kleurwedstrijd. Alle kleurplaten worden tentoongesteld in de hal. De inzendingen zullen worden beoordeeld door Elly Bos uit Beekbergen. De hoofdprijswinnaars mogen hun prijs ophalen tijdens de showdagen. De prijswinaars van de kleurwedstrijd komen op de site www.kleindierenshowmiddenveluwe.nl te staan.

Naast al dit fraais zijn er ook nog diverse hobbykramen met allerlei leuke spullen uit de omgeving en zal de imkersvereniging Midden Veluwe uit Vaassen aanwezig zijn met een stand.

De opening van de show zal op donderdagavond gebeuren door de directeur van het A.O.C. Oost uit Twello de heer E.A. ter Haar.

Openingstijden
U bent van harte welkom om de sfeer van dit mooie evenement te proeven op:
donderdag 6 oktober van 20.30 uur tot 22.00 uur
op vrijdag 7 oktober van 13.00 uur tot 22.00 uur
op zaterdag 8 oktober van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken