achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Heel Heerde beweegt

Fit en gezond blijven dat wil iedereen. Het liefst tot op hoge leeftijd. Een goede gezondheid kunt u niet afdwingen, maar wel bevorderen.

Een actieve leefstijl, waar beweging een grote rol in speelt, is een goede manier om uw gezondheid te stimuleren en te bewaken. In de week van Nationale Ouderendag staat daarom dit jaar fitheid centraal in de gemeente Heerde. Om dit kracht bij te zetten heeft stichting Mens kom in beweging, samen met de gemeente Heerde in de week van Nationale Ouderendag een energiek programma samengesteld voor de jonge fitte ouderen.

Zorgprofessional: geef u op!
Op 6 oktober organiseren we voor professionals in de gemeente een minisymposium met als thema: Wat beweegt u? Tijdens dit tweede minisymposium van stichting Mens kom in beweging staan we stil bij het belang van bewegen en hoe we mensen kunnen motiveren om in beweging te komen en dit te blijven doen. Ook krijgen professionals handvaten hoe mensen en de ouderenzorg overtuigd kunnen worden van het nut van bewegen (in plaats van de last ervan). Drie interessante sprekers vertellen komen aan het woord. Er zijn nog plekken, dus geef u nu op!

GALM-project in de Heerd
7 oktober is het Nationale Ouderendag waarop in het hele land wensen van ouderen worden vervuld. Op zaterdag 8 oktober start het GALM-project (Groninger Actief Leven Model). Dit project richt zich op personen van 65-75 jaar, die niet (meer) regelmatig lichamelijk actief zijn, maar dit wel graag willen worden. In samenwerking met de sportfederatie Gelderland, stichting Mens kom in beweging en de gemeente Heerde kunnen alle ouderen tussen de 65 en 75 jaar in de gemeente de fit-test af laten nemen in de Heerd. We hopen met deze activiteiten de jonge ouderen in beweging te krijgen in de gemeente Heerde.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.