achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Heel Heerde beweegt

Fit en gezond blijven dat wil iedereen. Het liefst tot op hoge leeftijd. Een goede gezondheid kunt u niet afdwingen, maar wel bevorderen.

Een actieve leefstijl, waar beweging een grote rol in speelt, is een goede manier om uw gezondheid te stimuleren en te bewaken. In de week van Nationale Ouderendag staat daarom dit jaar fitheid centraal in de gemeente Heerde. Om dit kracht bij te zetten heeft stichting Mens kom in beweging, samen met de gemeente Heerde in de week van Nationale Ouderendag een energiek programma samengesteld voor de jonge fitte ouderen.

Zorgprofessional: geef u op!
Op 6 oktober organiseren we voor professionals in de gemeente een minisymposium met als thema: Wat beweegt u? Tijdens dit tweede minisymposium van stichting Mens kom in beweging staan we stil bij het belang van bewegen en hoe we mensen kunnen motiveren om in beweging te komen en dit te blijven doen. Ook krijgen professionals handvaten hoe mensen en de ouderenzorg overtuigd kunnen worden van het nut van bewegen (in plaats van de last ervan). Drie interessante sprekers vertellen komen aan het woord. Er zijn nog plekken, dus geef u nu op!

GALM-project in de Heerd
7 oktober is het Nationale Ouderendag waarop in het hele land wensen van ouderen worden vervuld. Op zaterdag 8 oktober start het GALM-project (Groninger Actief Leven Model). Dit project richt zich op personen van 65-75 jaar, die niet (meer) regelmatig lichamelijk actief zijn, maar dit wel graag willen worden. In samenwerking met de sportfederatie Gelderland, stichting Mens kom in beweging en de gemeente Heerde kunnen alle ouderen tussen de 65 en 75 jaar in de gemeente de fit-test af laten nemen in de Heerd. We hopen met deze activiteiten de jonge ouderen in beweging te krijgen in de gemeente Heerde.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken