achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Heel Heerde beweegt

Fit en gezond blijven dat wil iedereen. Het liefst tot op hoge leeftijd. Een goede gezondheid kunt u niet afdwingen, maar wel bevorderen.

Een actieve leefstijl, waar beweging een grote rol in speelt, is een goede manier om uw gezondheid te stimuleren en te bewaken. In de week van Nationale Ouderendag staat daarom dit jaar fitheid centraal in de gemeente Heerde. Om dit kracht bij te zetten heeft stichting Mens kom in beweging, samen met de gemeente Heerde in de week van Nationale Ouderendag een energiek programma samengesteld voor de jonge fitte ouderen.

Zorgprofessional: geef u op!
Op 6 oktober organiseren we voor professionals in de gemeente een minisymposium met als thema: Wat beweegt u? Tijdens dit tweede minisymposium van stichting Mens kom in beweging staan we stil bij het belang van bewegen en hoe we mensen kunnen motiveren om in beweging te komen en dit te blijven doen. Ook krijgen professionals handvaten hoe mensen en de ouderenzorg overtuigd kunnen worden van het nut van bewegen (in plaats van de last ervan). Drie interessante sprekers vertellen komen aan het woord. Er zijn nog plekken, dus geef u nu op!

GALM-project in de Heerd
7 oktober is het Nationale Ouderendag waarop in het hele land wensen van ouderen worden vervuld. Op zaterdag 8 oktober start het GALM-project (Groninger Actief Leven Model). Dit project richt zich op personen van 65-75 jaar, die niet (meer) regelmatig lichamelijk actief zijn, maar dit wel graag willen worden. In samenwerking met de sportfederatie Gelderland, stichting Mens kom in beweging en de gemeente Heerde kunnen alle ouderen tussen de 65 en 75 jaar in de gemeente de fit-test af laten nemen in de Heerd. We hopen met deze activiteiten de jonge ouderen in beweging te krijgen in de gemeente Heerde.