achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Voorlichtingsmiddag voor senioren over gebits- en mondhygiëne.

Tandarts van de Ven- Visser is woensdag 5 oktober samen met haar assistent te gast bij de Eigen Kracht Carrousel in de gemeente Heerde.

Zij zal u veel informatie verschaffen hoe u uw gebit het beste kunt onderhouden en wat u kunt doen als er problemen dreigen te ontstaan, zoals ontstoken tandvlees. Heeft u een specifieke vraag op het gebied van gebitsverzorging, dan is er gelegenheid om die te stellen. Vragen, zoals:

Hoe kunt u tandplak het beste verwijderen? Wanneer gebruikt u ragers of tandenstokers? Welke tips zijn er voor een frisse adem?  U heeft diabetes, waar moet u dan speciaal op letten? Wat te doen als u uw gebit niet zelf meer goed kunt verzorgen? Wanneer roept u de hulp van de tandarts in? Deze bijeenkomst kan u opleveren, dat u uw gebit in een goede conditie kunt houden en dat u langer gezond blijft.

 

De Eigen Kracht Carrousel in de gemeente Heerde wordt gehouden in Fysiotherapeutisch Centrum Heerde, op de afdeling kinderfysiotherapie op de begane grond. Het programma begint om 14:30 uur met ontspanningsoefeningen. Deze worden gegeven door fysiotherapeute Merdi van Essen. De bijeenkomst duurt tot 15:30 uur en wordt u gratis aangeboden. In verband met de organisatie is opgave vooraf wel gewenst. Dat kan via Fysio Heerde, tel. 0578-696363 of Welzijn Heerde (onderdeel van het CJG) op telefoonnummer (0578) 720001.

 

 

Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.