achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Cursus Sportief afslanken

Fysiotherapeutisch Centrum Heerde start 3 oktober met een nieuwe editie van Sportief afslanken.

Sportief afslanken is een cursus die vooral bedoeld is voor mensen met overgewicht en/of diabetes die meer en verantwoord willen bewegen én afvallen. Robert Erdmann uit Heerde volgde de cursus begin 2015. ,,Ik raad het iedereen aan die gewichtsproblemen heeft. Ik ben ook de nodige kilo’s kwijtgeraakt, mede door de goede en deskundige begeleiding die je krijgt. De fysiotherapeuten hier weten waar ze over praten en kijken naar het totale plaatje. Ik vond het zo goed dat ik nu nog bij het centrum sport.”

Een van de begeleidende fysiotherapeuten is Mariëlle Blom. ,,De cursus Sportief afslanken duurt drie maanden. In die periode komen de deelnemers tweemaal in de week naar ons centrum. Op maandag is er een vast moment van 16.30 tot 17.30 uur. Dan zijn er korte lezingen over bijvoorbeeld gezonde voeding en het doorbreken van eetpatronen. Daarna wordt er gesport in onze FysioSport-ruimte. Het tweede moment is op donderdagavond, vrijdagochtend of vrijdagmiddag. Dan wordt er gesport onder begeleiding van een fysiotherapeut.” Erdmann: ,,Die geeft vooraf duidelijk uitleg over de apparaten waarop je oefent, en hij let op dat de oefeningen op de juiste wijze worden uitgevoerd. Zo voorkom je klachten en blessures.” Blom: ,,Daarnaast maakt een diëtiste deel uit van het begeleidingsteam. Zij geeft de deelnemers advies over voeding en diëten.”

De kosten voor het sportprogramma bedragen € 350. Blom: ,,Bij een BMI hoger dan dertig en bij diabetes mellitus wordt de cursus, afhankelijk van de eigen zorgverzekering, volledig of deels vergoed. Ik adviseer belangstellenden daarom altijd om bij hun zorgverzekering na te vragen of ze voor vergoeding in aanmerking komen. Daarnaast wordt een vergoeding gevraagd voor de voeding- en dieetadvisering door de diëtiste. Dieetadvisering wordt voor drie uur vergoed vanuit de basisverzekering en soms kunnen extra uren dieetadvisering worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Ook mensen met diabetes mellitus komen op verwijzing van hun huisarts in aanmerking voor dieetadvisering. In alle gevallen is het echter raadzaam eerst te overleggen met de eigen zorgverzekeraar. Dat voorkomt vervelende verrassingen achteraf.”

Voor meer informatie over de cursus Sportief afslanken kun u bellen naar telefoonnummer (0578) 696363 of mailen naar info@fysioheerde.nl.