achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Cursus Sportief afslanken

Fysiotherapeutisch Centrum Heerde start 3 oktober met een nieuwe editie van Sportief afslanken.

Sportief afslanken is een cursus die vooral bedoeld is voor mensen met overgewicht en/of diabetes die meer en verantwoord willen bewegen én afvallen. Robert Erdmann uit Heerde volgde de cursus begin 2015. ,,Ik raad het iedereen aan die gewichtsproblemen heeft. Ik ben ook de nodige kilo’s kwijtgeraakt, mede door de goede en deskundige begeleiding die je krijgt. De fysiotherapeuten hier weten waar ze over praten en kijken naar het totale plaatje. Ik vond het zo goed dat ik nu nog bij het centrum sport.”

Een van de begeleidende fysiotherapeuten is Mariëlle Blom. ,,De cursus Sportief afslanken duurt drie maanden. In die periode komen de deelnemers tweemaal in de week naar ons centrum. Op maandag is er een vast moment van 16.30 tot 17.30 uur. Dan zijn er korte lezingen over bijvoorbeeld gezonde voeding en het doorbreken van eetpatronen. Daarna wordt er gesport in onze FysioSport-ruimte. Het tweede moment is op donderdagavond, vrijdagochtend of vrijdagmiddag. Dan wordt er gesport onder begeleiding van een fysiotherapeut.” Erdmann: ,,Die geeft vooraf duidelijk uitleg over de apparaten waarop je oefent, en hij let op dat de oefeningen op de juiste wijze worden uitgevoerd. Zo voorkom je klachten en blessures.” Blom: ,,Daarnaast maakt een diëtiste deel uit van het begeleidingsteam. Zij geeft de deelnemers advies over voeding en diëten.”

De kosten voor het sportprogramma bedragen € 350. Blom: ,,Bij een BMI hoger dan dertig en bij diabetes mellitus wordt de cursus, afhankelijk van de eigen zorgverzekering, volledig of deels vergoed. Ik adviseer belangstellenden daarom altijd om bij hun zorgverzekering na te vragen of ze voor vergoeding in aanmerking komen. Daarnaast wordt een vergoeding gevraagd voor de voeding- en dieetadvisering door de diëtiste. Dieetadvisering wordt voor drie uur vergoed vanuit de basisverzekering en soms kunnen extra uren dieetadvisering worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Ook mensen met diabetes mellitus komen op verwijzing van hun huisarts in aanmerking voor dieetadvisering. In alle gevallen is het echter raadzaam eerst te overleggen met de eigen zorgverzekeraar. Dat voorkomt vervelende verrassingen achteraf.”

Voor meer informatie over de cursus Sportief afslanken kun u bellen naar telefoonnummer (0578) 696363 of mailen naar info@fysioheerde.nl.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken