achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Cursus Sportief afslanken

Fysiotherapeutisch Centrum Heerde start 3 oktober met een nieuwe editie van Sportief afslanken.

Sportief afslanken is een cursus die vooral bedoeld is voor mensen met overgewicht en/of diabetes die meer en verantwoord willen bewegen én afvallen. Robert Erdmann uit Heerde volgde de cursus begin 2015. ,,Ik raad het iedereen aan die gewichtsproblemen heeft. Ik ben ook de nodige kilo’s kwijtgeraakt, mede door de goede en deskundige begeleiding die je krijgt. De fysiotherapeuten hier weten waar ze over praten en kijken naar het totale plaatje. Ik vond het zo goed dat ik nu nog bij het centrum sport.”

Een van de begeleidende fysiotherapeuten is Mariëlle Blom. ,,De cursus Sportief afslanken duurt drie maanden. In die periode komen de deelnemers tweemaal in de week naar ons centrum. Op maandag is er een vast moment van 16.30 tot 17.30 uur. Dan zijn er korte lezingen over bijvoorbeeld gezonde voeding en het doorbreken van eetpatronen. Daarna wordt er gesport in onze FysioSport-ruimte. Het tweede moment is op donderdagavond, vrijdagochtend of vrijdagmiddag. Dan wordt er gesport onder begeleiding van een fysiotherapeut.” Erdmann: ,,Die geeft vooraf duidelijk uitleg over de apparaten waarop je oefent, en hij let op dat de oefeningen op de juiste wijze worden uitgevoerd. Zo voorkom je klachten en blessures.” Blom: ,,Daarnaast maakt een diëtiste deel uit van het begeleidingsteam. Zij geeft de deelnemers advies over voeding en diëten.”

De kosten voor het sportprogramma bedragen € 350. Blom: ,,Bij een BMI hoger dan dertig en bij diabetes mellitus wordt de cursus, afhankelijk van de eigen zorgverzekering, volledig of deels vergoed. Ik adviseer belangstellenden daarom altijd om bij hun zorgverzekering na te vragen of ze voor vergoeding in aanmerking komen. Daarnaast wordt een vergoeding gevraagd voor de voeding- en dieetadvisering door de diëtiste. Dieetadvisering wordt voor drie uur vergoed vanuit de basisverzekering en soms kunnen extra uren dieetadvisering worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Ook mensen met diabetes mellitus komen op verwijzing van hun huisarts in aanmerking voor dieetadvisering. In alle gevallen is het echter raadzaam eerst te overleggen met de eigen zorgverzekeraar. Dat voorkomt vervelende verrassingen achteraf.”

Voor meer informatie over de cursus Sportief afslanken kun u bellen naar telefoonnummer (0578) 696363 of mailen naar info@fysioheerde.nl.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.