achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Noodmaatregelen gemeente Heerde na brand in gemeentekantoor

Op vrijdagavond 16 september heeft er brand gewoed in de publieksruimte van het gemeentekantoor in Heerde. De publieksbalie is daarom in het begin van de week gesloten. De gemeente is wel telefonisch bereikbaar.

Bij het gemeentekantoor worden cabins geplaatst en ingericht om de komende maanden als publieksruimte te dienen. Het streven is dat deze op woensdag open gaat, zodat de publiekstaken weer uitgevoerd kunnen worden. Alleen voor het aanvragen van een paspoort of ID-kaart kan dit mogelijk langer duren, omdat de speciale apparatuur die hiervoor nodig is, vervangen moet worden. Voor spoedvragen kunt u de gemeente bellen via 0578-699494.
 
De gemeente zal via de website en social media de inwoners informeren over de voortgang en aangeven wanneer men weer bij de gemeente terecht kan.
 
Burgemeester Pijnenburg: “Natuurlijk ben ik geschrokken van de brand in ons gemeentekantoor. Maar er is direct alles aan gedaan om er voor te zorgen dat de dienstverlening zo snel mogelijk hersteld kan worden. Voor mij is het van het allerhoogste belang dat u als inwoner er zo weinig mogelijk last van heeft.”
 
Personeel
Het personeel van de gemeente Heerde zal de komende weken zoveel mogelijk thuis werken. Daarnaast wordt gezocht naar mogelijkheden voor vergaderruimtes en tijdelijke werkplekken in andere gemeentelijke gebouwen.

Foto: © Stephan Verkerk

Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.