achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Zoete delicatesse: maagdelijke raathoning

In de streekwinkel op Vrieze's Erfgoed is zaterdag 10 september tijdens de Open Monumentendag een bijzondere delicatesse te koop: maagdelijke raathoning.

Imker Paul Docter van de imkervereniging Heerde heeft deze honing op een speciale manier gewonnen. Paul heeft hiervoor strokorven gebruikt. Deze honing wordt door de bijen in volledige nieuw raat die ze zelf bouwen, opgeslagen. Voorwaarden zijn dat de raat goed gesloten moet worden door de bijen en geen stuifmeel maar ook geen eitjes bevat. Dat geeft de raathoning haar eigen bijzondere smaak.

Het is zaterdag de laatste dag van dit seizoen dat de streekwinkel open is. En dat betekent opruiming van de nog aanwezige restanten jams en sauzen met een leuke korting.

Gratis ijsje 

Voor kinderen geldt dat ze deze dag een gratis ijsje kunnen krijgen in de streekwinkel. Tijdens de Open Monumentendag is de molen uiteraard in bedrijf en jong en oud kunnen in de molen zelf met de kweern en wrijfsteen aan de slag om tarwe te malen. En natuurlijk bakt men deze dag nog pannenkoeken. De streekwinkel en molen zijn open van 10.00 tot 16.00 uur.

Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.