achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Zoete delicatesse: maagdelijke raathoning

In de streekwinkel op Vrieze's Erfgoed is zaterdag 10 september tijdens de Open Monumentendag een bijzondere delicatesse te koop: maagdelijke raathoning.

Imker Paul Docter van de imkervereniging Heerde heeft deze honing op een speciale manier gewonnen. Paul heeft hiervoor strokorven gebruikt. Deze honing wordt door de bijen in volledige nieuw raat die ze zelf bouwen, opgeslagen. Voorwaarden zijn dat de raat goed gesloten moet worden door de bijen en geen stuifmeel maar ook geen eitjes bevat. Dat geeft de raathoning haar eigen bijzondere smaak.

Het is zaterdag de laatste dag van dit seizoen dat de streekwinkel open is. En dat betekent opruiming van de nog aanwezige restanten jams en sauzen met een leuke korting.

Gratis ijsje 

Voor kinderen geldt dat ze deze dag een gratis ijsje kunnen krijgen in de streekwinkel. Tijdens de Open Monumentendag is de molen uiteraard in bedrijf en jong en oud kunnen in de molen zelf met de kweern en wrijfsteen aan de slag om tarwe te malen. En natuurlijk bakt men deze dag nog pannenkoeken. De streekwinkel en molen zijn open van 10.00 tot 16.00 uur.