achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Bewoners “De Vree” en burendag

Burenontmoeting "de Vree" staat in het teken van bewegen, buurtfeesten en high tea.

Op zaterdag 24 september zal WZU Veluwe, locatie Rehoboth een burenmiddag worden gehouden. Een werkgroep bestaande uit mensen van de Hof van Cramer, bewoners van de Vree en Philadelphia en van Rehoboth organiseert samen de gezamenlijke burenontmoeting. Dit keer kunnen bewoners van de Vree burendag meemaken in een Zuid-Engelse sfeer.

Burendag is een landelijk gebeuren en een initiatief van het Oranjefonds en Douwe Egberts.

Op het programma staat een echte high tea met zoete en hartige gerechten. Veel wordt door de mensen zelf gemaakt, Edith Westendorp van Eetit zal de deelnemers hierbij begeleiden.

Op de middag is een diavoorstelling te zien met als thema: “buurten in Wapenveld” met dia’s over allerlei buurtfeesten en gezamenlijke versieringen. Dhr. Ep Steenbergen weet hier allerlei verhalen en anekdotes over te vertellen.

Burendag is niet alleen eten met elkaar. Burendag valt samen met de Nationale sportweek. Men gaat deze middag dus ook lekker bewegen. Daarbij zal de beweegtuin betrokken worden en er zijn diverse leuke beweegspellen te doen. De fysio is aanwezig om het bewegen op een verantwoorde manier te laten gebeuren.

Het belooft een gezellige middag te worden waarbij het accent komt te liggen op de onderlinge contactlegging in een gemoedelijke Engelse sfeer.

 

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.