achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Bewoners “De Vree” en burendag

Burenontmoeting "de Vree" staat in het teken van bewegen, buurtfeesten en high tea.

Op zaterdag 24 september zal WZU Veluwe, locatie Rehoboth een burenmiddag worden gehouden. Een werkgroep bestaande uit mensen van de Hof van Cramer, bewoners van de Vree en Philadelphia en van Rehoboth organiseert samen de gezamenlijke burenontmoeting. Dit keer kunnen bewoners van de Vree burendag meemaken in een Zuid-Engelse sfeer.

Burendag is een landelijk gebeuren en een initiatief van het Oranjefonds en Douwe Egberts.

Op het programma staat een echte high tea met zoete en hartige gerechten. Veel wordt door de mensen zelf gemaakt, Edith Westendorp van Eetit zal de deelnemers hierbij begeleiden.

Op de middag is een diavoorstelling te zien met als thema: “buurten in Wapenveld” met dia’s over allerlei buurtfeesten en gezamenlijke versieringen. Dhr. Ep Steenbergen weet hier allerlei verhalen en anekdotes over te vertellen.

Burendag is niet alleen eten met elkaar. Burendag valt samen met de Nationale sportweek. Men gaat deze middag dus ook lekker bewegen. Daarbij zal de beweegtuin betrokken worden en er zijn diverse leuke beweegspellen te doen. De fysio is aanwezig om het bewegen op een verantwoorde manier te laten gebeuren.

Het belooft een gezellige middag te worden waarbij het accent komt te liggen op de onderlinge contactlegging in een gemoedelijke Engelse sfeer.