achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Top jeugddammen ook in 2016 naar Heerde

De top van de Nederlandse damjeugd zal ook dit jaar naar Heerde komen, tijdens de Nationale Jeugddamdag op 8 oktober vanaf 11:00 uur. Publiek is van harte welkom!

Per provincie strijden de dammers in teams per leeftijdscategorie om de titel ‘kampioen van Nederland’. Totaal zullen ruim 100 dammers tot 19 jaar en hun begeleiders te gast zijn in MFA De Heerd.

De Nationale Jeugddamdag wordt zo centraal mogelijk in Nederland gehouden. Net als vorig jaar is ook nu de keuze weer gevallen op Heerde. “MFA De Heerd in Heerde is een prachtige, centraal gelegen locatie voor onze groepstoernooien”, aldus Gerard Bruins die binnen de KNDB jeugdcommissie verantwoordelijk is voor deze grootschalige jeugdtoernooien.

“We zijn erg blij dat de jeugddamdag weer in Heerde plaatsvindt”, laat Eva Houtjes, namens de jeugdcommissie van Damclub Wapenveld weten. “Het sluit mooi aan bij onze plannen om het dammen in de regio nog meer te promoten; zowel op scholen als bij de mensen van 50 jaar en ouder. Vanaf oktober organiseren we in Heerde en Wapenveld ook open inloopdagen dammen, in samenwerking met damclub Heerde. We hopen dan ook dat kinderen, ouders en grootouders uit de regio op de jeugddamdag komen kijken hoe leuk de jeugd het dammen vindt en hoeveel enthousiasme ze uitstralen.

De jeugd speelt vaak ééndagstoernooien, waarbij je acht of negen korte partijen speelt van maximaal een kwartier. Tijdsdruk is dan een extra factor die vaak tot verrassende uitslagen kan leiden. Natuurlijk is er sprake van competitiedrang, maar het plezier in het dammen en de vriendschappelijke sfeer onderling staat voorop”, vindt Eva Houtjes. “En tussen de ronden door wordt alle extra energie en adrenaline met een voetbal afgeschud. Dus met zo’n groot grasveld voor de deur is De Heerd ook daarvoor een prachtlocatie!" besluit Bruins.

Ook nu wordt benadrukt dat publiek zeker van harte welkom is op dit evenement en dat bij dit toernooi  het niet muisstil hoeft te zijn.

Foto: Nationale Jeugddamdag 2015 in De Heerd

Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.