achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Top jeugddammen ook in 2016 naar Heerde

De top van de Nederlandse damjeugd zal ook dit jaar naar Heerde komen, tijdens de Nationale Jeugddamdag op 8 oktober vanaf 11:00 uur. Publiek is van harte welkom!

Per provincie strijden de dammers in teams per leeftijdscategorie om de titel ‘kampioen van Nederland’. Totaal zullen ruim 100 dammers tot 19 jaar en hun begeleiders te gast zijn in MFA De Heerd.

De Nationale Jeugddamdag wordt zo centraal mogelijk in Nederland gehouden. Net als vorig jaar is ook nu de keuze weer gevallen op Heerde. “MFA De Heerd in Heerde is een prachtige, centraal gelegen locatie voor onze groepstoernooien”, aldus Gerard Bruins die binnen de KNDB jeugdcommissie verantwoordelijk is voor deze grootschalige jeugdtoernooien.

“We zijn erg blij dat de jeugddamdag weer in Heerde plaatsvindt”, laat Eva Houtjes, namens de jeugdcommissie van Damclub Wapenveld weten. “Het sluit mooi aan bij onze plannen om het dammen in de regio nog meer te promoten; zowel op scholen als bij de mensen van 50 jaar en ouder. Vanaf oktober organiseren we in Heerde en Wapenveld ook open inloopdagen dammen, in samenwerking met damclub Heerde. We hopen dan ook dat kinderen, ouders en grootouders uit de regio op de jeugddamdag komen kijken hoe leuk de jeugd het dammen vindt en hoeveel enthousiasme ze uitstralen.

De jeugd speelt vaak ééndagstoernooien, waarbij je acht of negen korte partijen speelt van maximaal een kwartier. Tijdsdruk is dan een extra factor die vaak tot verrassende uitslagen kan leiden. Natuurlijk is er sprake van competitiedrang, maar het plezier in het dammen en de vriendschappelijke sfeer onderling staat voorop”, vindt Eva Houtjes. “En tussen de ronden door wordt alle extra energie en adrenaline met een voetbal afgeschud. Dus met zo’n groot grasveld voor de deur is De Heerd ook daarvoor een prachtlocatie!" besluit Bruins.

Ook nu wordt benadrukt dat publiek zeker van harte welkom is op dit evenement en dat bij dit toernooi  het niet muisstil hoeft te zijn.

Foto: Nationale Jeugddamdag 2015 in De Heerd