achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Top jeugddammen ook in 2016 naar Heerde

De top van de Nederlandse damjeugd zal ook dit jaar naar Heerde komen, tijdens de Nationale Jeugddamdag op 8 oktober vanaf 11:00 uur. Publiek is van harte welkom!

Per provincie strijden de dammers in teams per leeftijdscategorie om de titel ‘kampioen van Nederland’. Totaal zullen ruim 100 dammers tot 19 jaar en hun begeleiders te gast zijn in MFA De Heerd.

De Nationale Jeugddamdag wordt zo centraal mogelijk in Nederland gehouden. Net als vorig jaar is ook nu de keuze weer gevallen op Heerde. “MFA De Heerd in Heerde is een prachtige, centraal gelegen locatie voor onze groepstoernooien”, aldus Gerard Bruins die binnen de KNDB jeugdcommissie verantwoordelijk is voor deze grootschalige jeugdtoernooien.

“We zijn erg blij dat de jeugddamdag weer in Heerde plaatsvindt”, laat Eva Houtjes, namens de jeugdcommissie van Damclub Wapenveld weten. “Het sluit mooi aan bij onze plannen om het dammen in de regio nog meer te promoten; zowel op scholen als bij de mensen van 50 jaar en ouder. Vanaf oktober organiseren we in Heerde en Wapenveld ook open inloopdagen dammen, in samenwerking met damclub Heerde. We hopen dan ook dat kinderen, ouders en grootouders uit de regio op de jeugddamdag komen kijken hoe leuk de jeugd het dammen vindt en hoeveel enthousiasme ze uitstralen.

De jeugd speelt vaak ééndagstoernooien, waarbij je acht of negen korte partijen speelt van maximaal een kwartier. Tijdsdruk is dan een extra factor die vaak tot verrassende uitslagen kan leiden. Natuurlijk is er sprake van competitiedrang, maar het plezier in het dammen en de vriendschappelijke sfeer onderling staat voorop”, vindt Eva Houtjes. “En tussen de ronden door wordt alle extra energie en adrenaline met een voetbal afgeschud. Dus met zo’n groot grasveld voor de deur is De Heerd ook daarvoor een prachtlocatie!" besluit Bruins.

Ook nu wordt benadrukt dat publiek zeker van harte welkom is op dit evenement en dat bij dit toernooi  het niet muisstil hoeft te zijn.

Foto: Nationale Jeugddamdag 2015 in De Heerd

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.