achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Top jeugddammen ook in 2016 naar Heerde

De top van de Nederlandse damjeugd zal ook dit jaar naar Heerde komen, tijdens de Nationale Jeugddamdag op 8 oktober vanaf 11:00 uur. Publiek is van harte welkom!

Per provincie strijden de dammers in teams per leeftijdscategorie om de titel ‘kampioen van Nederland’. Totaal zullen ruim 100 dammers tot 19 jaar en hun begeleiders te gast zijn in MFA De Heerd.

De Nationale Jeugddamdag wordt zo centraal mogelijk in Nederland gehouden. Net als vorig jaar is ook nu de keuze weer gevallen op Heerde. “MFA De Heerd in Heerde is een prachtige, centraal gelegen locatie voor onze groepstoernooien”, aldus Gerard Bruins die binnen de KNDB jeugdcommissie verantwoordelijk is voor deze grootschalige jeugdtoernooien.

“We zijn erg blij dat de jeugddamdag weer in Heerde plaatsvindt”, laat Eva Houtjes, namens de jeugdcommissie van Damclub Wapenveld weten. “Het sluit mooi aan bij onze plannen om het dammen in de regio nog meer te promoten; zowel op scholen als bij de mensen van 50 jaar en ouder. Vanaf oktober organiseren we in Heerde en Wapenveld ook open inloopdagen dammen, in samenwerking met damclub Heerde. We hopen dan ook dat kinderen, ouders en grootouders uit de regio op de jeugddamdag komen kijken hoe leuk de jeugd het dammen vindt en hoeveel enthousiasme ze uitstralen.

De jeugd speelt vaak ééndagstoernooien, waarbij je acht of negen korte partijen speelt van maximaal een kwartier. Tijdsdruk is dan een extra factor die vaak tot verrassende uitslagen kan leiden. Natuurlijk is er sprake van competitiedrang, maar het plezier in het dammen en de vriendschappelijke sfeer onderling staat voorop”, vindt Eva Houtjes. “En tussen de ronden door wordt alle extra energie en adrenaline met een voetbal afgeschud. Dus met zo’n groot grasveld voor de deur is De Heerd ook daarvoor een prachtlocatie!" besluit Bruins.

Ook nu wordt benadrukt dat publiek zeker van harte welkom is op dit evenement en dat bij dit toernooi  het niet muisstil hoeft te zijn.

Foto: Nationale Jeugddamdag 2015 in De Heerd

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken