achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Pleinmarkt Epe

Op 3 september a.s. vindt in Epe de jaarlijkse Pleinmarkt plaats. Het Cultuurplein Noord Veluwe is die dag ook aanwezig om zichzelf breed te presenteren.

Tijdens de Pleinmarkt kan men tussen 10.30 en 15.00 uur in de stand informatie krijgen over de talloze cursussen en workshops die Cultuurplein Noord Veluwe in de hele gemeente Epe aanbiedt. Denkt u hierbij aan muzieklessen, danslessen, theaterlessen, een musicalklas en lessen beeldende vormgeving.

U krijgt uitgebreid informatie over de splinternieuwe serie lessen Kunst, Klieder & Techniek  voor kinderen. In een uitgekiende serie workshops komen verschillende creatieve aspecten aan bod om het beste uit uw kind te halen. In de kraam ligt voor u de brochure klaar met daarin uitgebreide info. In de kraam kunnen kinderen een mooie dino beschilderen die ze mogen meenemen naar huis.

Tijdens de podiumpresentaties kunt u genieten van o.a. de dansleerlingen van Yvonne Ballijns en Boys Crew met Enzo!  Zij zullen een mooie choreografie dansen maar later ook vrije improvisatie dansen tonen. Popbands met de toekomstige popsterren van Epe en een geweldig saxofoonensemble van het Cultuurplein zullen er spelen.

De Filmliga staat met een eigen kraam op de markt. Zij verzorgen tweewekelijks een prachtig film(huis)programma in het Kulturhus EGW.

Voor informatie over alle cursussen en workshops bij het Cultuurplein Noord Veluwe bent u van harte welkom bij de kraam tijdens de Pleinmarkt. U kunt natuurlijk ook kijken op Facebook en de website of bellen met 0578 760100.

Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.