achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Pleinmarkt Epe

Op 3 september a.s. vindt in Epe de jaarlijkse Pleinmarkt plaats. Het Cultuurplein Noord Veluwe is die dag ook aanwezig om zichzelf breed te presenteren.

Tijdens de Pleinmarkt kan men tussen 10.30 en 15.00 uur in de stand informatie krijgen over de talloze cursussen en workshops die Cultuurplein Noord Veluwe in de hele gemeente Epe aanbiedt. Denkt u hierbij aan muzieklessen, danslessen, theaterlessen, een musicalklas en lessen beeldende vormgeving.

U krijgt uitgebreid informatie over de splinternieuwe serie lessen Kunst, Klieder & Techniek  voor kinderen. In een uitgekiende serie workshops komen verschillende creatieve aspecten aan bod om het beste uit uw kind te halen. In de kraam ligt voor u de brochure klaar met daarin uitgebreide info. In de kraam kunnen kinderen een mooie dino beschilderen die ze mogen meenemen naar huis.

Tijdens de podiumpresentaties kunt u genieten van o.a. de dansleerlingen van Yvonne Ballijns en Boys Crew met Enzo!  Zij zullen een mooie choreografie dansen maar later ook vrije improvisatie dansen tonen. Popbands met de toekomstige popsterren van Epe en een geweldig saxofoonensemble van het Cultuurplein zullen er spelen.

De Filmliga staat met een eigen kraam op de markt. Zij verzorgen tweewekelijks een prachtig film(huis)programma in het Kulturhus EGW.

Voor informatie over alle cursussen en workshops bij het Cultuurplein Noord Veluwe bent u van harte welkom bij de kraam tijdens de Pleinmarkt. U kunt natuurlijk ook kijken op Facebook en de website of bellen met 0578 760100.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.