achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Ruime camperplaatsen op camping 't Klooster

Camping 't Klooster op een schitterende locatie aan de Ellenhoorn in Wapenveld, heeft nu ook royale camperplaatsen voor de gasten ter beschikking.

 

Onlangs zijn hiervoor voorzieningen voor afvalverwerking, het innemen van drinkwater en oplaadpunten voor electra gerealiseerd. "Veel camperplaatsen hebben allerlei beperkingen vanwege ruimtegebrek. Ruimte hebben wij op deze locatie in overvloed”, aldus de eigenaren van de SVR-camping 't Klooster. En dat wordt volledig onderschreven door een echtpaar – 'nee, onze naam niet in de krant' – uit Apeldoorn. “Je krijgt hier echt een ruime camperplek met veel faciliteiten en, ook niet onbelangrijk, een redelijk tarief. En de locatie is schitterend zo op de rand van het bos en de IJsselvallei”, zegt het paar, zittend in de schaduw van de notenbomen. De camping heeft al een heel lange historie als vakantieverblijf. Het was al voor de WO II een bondskampeerboerderij. De kapitale boerderij brandde in 1947 tot de grond toe af waarna nieuwbouw volgde. Ruim 50 jaar geleden kwam de boerderij in het bezit van de familie Post en werd toen omgebouwd tot een SVR-camping. Het campingterrein ligt in de uiterwaarden van de IJssel naast het unieke Kloosterbos en is gevestigd op de vroegere locatie van het klooster Hulsbergen (1407-1578). Freerk Post volgde het afgelopen voorjaar de cursus 'Gastheer van het Landschap'. “Een cursus die voor mij als recreatie-ondernemer erg waardevol was. Je kunt je gasten nu veel meer over de omgeving vertellen. En dat stellen ze erg op prijs”, ervaart campingeigenaar Post. Die de camping exploiteert in combinatie met een melkveebedrijf met zo'n 50 melkkoeien en jongvee. Voor veel gasten is dat ook een extra dimensie om van nabij mee te maken hoe de koeien verzorgd en gemolken worden. Kinderen vinden het heel spannend om dit in de melkstal mee te maken. “Veel van onze gasten maken fietstochten door de omgeving. En altijd is de reactie dat Wapenveld een schitterende omgeving heeft”, vertelt de campingbaas en veehouder. Complimenten die op het gastenboek van de camping terug te vinden zijn. Net als overigens de complimenten over de toilet- en douchevoorziening en de gastvrije ontvangst. Voor meer informatie kan men terecht op www.camping-t-klooster.nl of via tel.06-13444273.

Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.