achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Ruime camperplaatsen op camping 't Klooster

Camping 't Klooster op een schitterende locatie aan de Ellenhoorn in Wapenveld, heeft nu ook royale camperplaatsen voor de gasten ter beschikking.

 

Onlangs zijn hiervoor voorzieningen voor afvalverwerking, het innemen van drinkwater en oplaadpunten voor electra gerealiseerd. "Veel camperplaatsen hebben allerlei beperkingen vanwege ruimtegebrek. Ruimte hebben wij op deze locatie in overvloed”, aldus de eigenaren van de SVR-camping 't Klooster. En dat wordt volledig onderschreven door een echtpaar – 'nee, onze naam niet in de krant' – uit Apeldoorn. “Je krijgt hier echt een ruime camperplek met veel faciliteiten en, ook niet onbelangrijk, een redelijk tarief. En de locatie is schitterend zo op de rand van het bos en de IJsselvallei”, zegt het paar, zittend in de schaduw van de notenbomen. De camping heeft al een heel lange historie als vakantieverblijf. Het was al voor de WO II een bondskampeerboerderij. De kapitale boerderij brandde in 1947 tot de grond toe af waarna nieuwbouw volgde. Ruim 50 jaar geleden kwam de boerderij in het bezit van de familie Post en werd toen omgebouwd tot een SVR-camping. Het campingterrein ligt in de uiterwaarden van de IJssel naast het unieke Kloosterbos en is gevestigd op de vroegere locatie van het klooster Hulsbergen (1407-1578). Freerk Post volgde het afgelopen voorjaar de cursus 'Gastheer van het Landschap'. “Een cursus die voor mij als recreatie-ondernemer erg waardevol was. Je kunt je gasten nu veel meer over de omgeving vertellen. En dat stellen ze erg op prijs”, ervaart campingeigenaar Post. Die de camping exploiteert in combinatie met een melkveebedrijf met zo'n 50 melkkoeien en jongvee. Voor veel gasten is dat ook een extra dimensie om van nabij mee te maken hoe de koeien verzorgd en gemolken worden. Kinderen vinden het heel spannend om dit in de melkstal mee te maken. “Veel van onze gasten maken fietstochten door de omgeving. En altijd is de reactie dat Wapenveld een schitterende omgeving heeft”, vertelt de campingbaas en veehouder. Complimenten die op het gastenboek van de camping terug te vinden zijn. Net als overigens de complimenten over de toilet- en douchevoorziening en de gastvrije ontvangst. Voor meer informatie kan men terecht op www.camping-t-klooster.nl of via tel.06-13444273.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.