achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Ruime camperplaatsen op camping 't Klooster

Camping 't Klooster op een schitterende locatie aan de Ellenhoorn in Wapenveld, heeft nu ook royale camperplaatsen voor de gasten ter beschikking.

 

Onlangs zijn hiervoor voorzieningen voor afvalverwerking, het innemen van drinkwater en oplaadpunten voor electra gerealiseerd. "Veel camperplaatsen hebben allerlei beperkingen vanwege ruimtegebrek. Ruimte hebben wij op deze locatie in overvloed”, aldus de eigenaren van de SVR-camping 't Klooster. En dat wordt volledig onderschreven door een echtpaar – 'nee, onze naam niet in de krant' – uit Apeldoorn. “Je krijgt hier echt een ruime camperplek met veel faciliteiten en, ook niet onbelangrijk, een redelijk tarief. En de locatie is schitterend zo op de rand van het bos en de IJsselvallei”, zegt het paar, zittend in de schaduw van de notenbomen. De camping heeft al een heel lange historie als vakantieverblijf. Het was al voor de WO II een bondskampeerboerderij. De kapitale boerderij brandde in 1947 tot de grond toe af waarna nieuwbouw volgde. Ruim 50 jaar geleden kwam de boerderij in het bezit van de familie Post en werd toen omgebouwd tot een SVR-camping. Het campingterrein ligt in de uiterwaarden van de IJssel naast het unieke Kloosterbos en is gevestigd op de vroegere locatie van het klooster Hulsbergen (1407-1578). Freerk Post volgde het afgelopen voorjaar de cursus 'Gastheer van het Landschap'. “Een cursus die voor mij als recreatie-ondernemer erg waardevol was. Je kunt je gasten nu veel meer over de omgeving vertellen. En dat stellen ze erg op prijs”, ervaart campingeigenaar Post. Die de camping exploiteert in combinatie met een melkveebedrijf met zo'n 50 melkkoeien en jongvee. Voor veel gasten is dat ook een extra dimensie om van nabij mee te maken hoe de koeien verzorgd en gemolken worden. Kinderen vinden het heel spannend om dit in de melkstal mee te maken. “Veel van onze gasten maken fietstochten door de omgeving. En altijd is de reactie dat Wapenveld een schitterende omgeving heeft”, vertelt de campingbaas en veehouder. Complimenten die op het gastenboek van de camping terug te vinden zijn. Net als overigens de complimenten over de toilet- en douchevoorziening en de gastvrije ontvangst. Voor meer informatie kan men terecht op www.camping-t-klooster.nl of via tel.06-13444273.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken