achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Rommelmarkt Kruiskerk Heerde

De Vrije Evangelische Gemeente in Heerde houdt op zaterdag 10 september a.s. van 09:00 tot 15:00 uur haar jaarlijkse rommelmarkt, op de gezellige parkeerplaats achter het gemeentekantoor aan de Eperweg.

Er zal dit jaar veel aandacht zijn voor de Stichting ZOA uit Apeldoorn. Deze stichting is gespecialiseerd in de lokale opvang en hulpverlening aan vluchtelingen in de gebieden waar zij vandaan komen.
 
“De Vrije Evangelische Gemeente viert haar startweekend de laatste jaren door gezamenlijk in actie te komen voor een goed doel. Door je samen in te zetten voor een ander groeit het gevoel voor saamhorigheid. Daarbij staat gezelligheid bovendien hoog in het vaandel, dus is een rommelmarkt een ideale manier om iets voor je medemens te doen”, aldus de organisatie. Naast de standaard 2e hands spullen die men normaal gesproken op een rommelmarkt treft en het ruime assortiment boeken op de inmiddels bekende, goed gevulde boekenkraam, zijn er ook dit jaar weer veel handgemaakte producten te koop, zoals bloemstukken, spreien, kaarten en andere creatieve uitingen. Ook dit jaar kunt u weer prachtige heideplanten kopen en zal de jeugd weer actief deelnemen met een ludieke actie. Daarnaast wordt natuurlijk ook veel aandacht geschonken aan de inwendige mens met ook dit jaar weer de koffiecorner, oliebollen en de Mac VEG. Voor de sportievelingen is er dit jaar een competitie spijkerbroekhangen, met leuke prijzen. En u kunt gerust uw (klein)kinderen meebrengen, want voor hen is er ook nu weer een springkussen.
 
 

U bent van harte welkom op de parkeerplaats tussen de Eperweg/Verbindingsweg en de Brandstraat.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.