achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Rommelmarkt Kruiskerk Heerde

De Vrije Evangelische Gemeente in Heerde houdt op zaterdag 10 september a.s. van 09:00 tot 15:00 uur haar jaarlijkse rommelmarkt, op de gezellige parkeerplaats achter het gemeentekantoor aan de Eperweg.

Er zal dit jaar veel aandacht zijn voor de Stichting ZOA uit Apeldoorn. Deze stichting is gespecialiseerd in de lokale opvang en hulpverlening aan vluchtelingen in de gebieden waar zij vandaan komen.
 
“De Vrije Evangelische Gemeente viert haar startweekend de laatste jaren door gezamenlijk in actie te komen voor een goed doel. Door je samen in te zetten voor een ander groeit het gevoel voor saamhorigheid. Daarbij staat gezelligheid bovendien hoog in het vaandel, dus is een rommelmarkt een ideale manier om iets voor je medemens te doen”, aldus de organisatie. Naast de standaard 2e hands spullen die men normaal gesproken op een rommelmarkt treft en het ruime assortiment boeken op de inmiddels bekende, goed gevulde boekenkraam, zijn er ook dit jaar weer veel handgemaakte producten te koop, zoals bloemstukken, spreien, kaarten en andere creatieve uitingen. Ook dit jaar kunt u weer prachtige heideplanten kopen en zal de jeugd weer actief deelnemen met een ludieke actie. Daarnaast wordt natuurlijk ook veel aandacht geschonken aan de inwendige mens met ook dit jaar weer de koffiecorner, oliebollen en de Mac VEG. Voor de sportievelingen is er dit jaar een competitie spijkerbroekhangen, met leuke prijzen. En u kunt gerust uw (klein)kinderen meebrengen, want voor hen is er ook nu weer een springkussen.
 
 

U bent van harte welkom op de parkeerplaats tussen de Eperweg/Verbindingsweg en de Brandstraat.

Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.